ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Πηγή: INTIME
 

Τεράστιο λαϊκό μέγεθος ο Ολυμπιακός. Πυρηνική δύναμη. Απασχολεί. Προκαλεί. Απειλεί. Όπως, άλλωστε κάθε ποδοσφαιρική ομάδα που λατρεύεται από μπούγιο. Ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, ο Άρης.

Μετά τον Σωκράτη Κόκκαλη ιδιοκτήτης της ανώνυμης εταιρείας και κουμανταδόρος του Ολυμπιακού ανέλαβε ο Ευάγγελος Μαρινάκης. Με εκλογές; όχι, βέβαια. Πέρασε από εξετάσεις, ζυγίστηκαν τα κιλά του, μέτρησε η κοινωνική του υπόληψη. Τίποτα απ’ αυτά.
Μήπως κάποια αρμόδια επιτροπή έλεγξε τα οικονομικά του Μαρινάκη, του Σαββίδδη, του όποιου μεγαλομετόχου ΠΑΕ; Ούτε αυτό.

Δεν αγνοείται ότι το αφεντικό μιας ομάδας, ο Μελισσανίδης, ο Γιαννακόπουλος, ο Αλαφούζος, ο όποιος έτσι ή, αλλοιώς είναι σε θέση να προκαλέσει κοινωνικά, πολιτιστικά, να απασχολήσει την αστυνομία, τη δικαιοσύνη.

Με τα λεφτά του και μόνο ο Μαρινάκης π.χ. έγινε ο διαχειριστής των οσίων και των ιερών του Ολυμπιακού, ο Σαββίδης ο προστάτης των λαϊκών και αγωνιστικών συμφερόντων του ΠΑΟΚ. Με τα πακέτα τους μόνον. Όχι σαν εκπρόσωπος του λαού, κάποιου κόμματος.

Ο Κόκκαλης διαδέχθηκε τον Νταϊφα στη μετά Κοσκωτά εποχή όχι επειδή δήλωσε δεξιός, αριστερός. Το ίδιο και ο Μαρινάκης. Ούτε στον Σαββίδη άνοιξε η πόρτα του ΠΑΟΚ επειδή προέρχεται από τη Ρωσία ή, επειδή δήλωσε την αντίθεσή του στο μνημόνιο.

Οι κύριοι είναι επιχειρηματίες. Και με το χέρι στη τσέπη παίρνουν ό,τι γουστάρουν. Ομάδες, ΜΜΕ, παράγουν πολιτισμό, κινηματογράφο, γίνονται ιδιοκτήτες σε νοσοκομεία, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, χορηγοί σε μουσεία, κάνουν φιλανθρωπίες. Το μόνο που δεν κάνουν είναι να πλακώνονται στη Βουλή, αυτό το προνόμιο το κρατάνε οι εκλεγμένοι.

Διαβάστε ακόμα:

Το μπινελίκι οδηγεί το πρωθυπουργιλίκι