ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΙΜ ΜΑΡΙΝΑΚΗ

 

Καθυστερημένα το έμαθα, καθυστερημένα το γράφω. Είναι, όμως, αποκαλυπτική πληροφορία που αξίζει τον κόπο. Ειδικό πριμ και εκτάκτου ανάγκης είχε βάλει ο Μαρινάκης στους παίκτες του Ολυμπιακού μόνον για το παιχνίδι κυπέλλου στο Καραϊσκάκη με τον Ατρόμητο. Όποιος παίκτης σούταρε προς την εξέδρα και κατάφερνε να βρει έναν θεατή θα έπαιρνε 5.000 ευρώ.

Ουδείς παίκτης το κατάφερε. Τόσο πολύ ήταν άδειο από κόσμο το Καραϊσκάκη, επειδή οι γάβροι πειράχτηκαν με την παραχώρηση του Μήτρογλου.

Έτσι είναι οι φίλαθλοι. Οι οπαδοί. Δικός μας είναι ο παίκτης, γιατί να φύγει. Γιατί να τον πουλήσουμε. Το βλέπουν σα μια ήττα. Σα μια απώλεια. Κάτι έχασαν.

Δεν έχουν δίκαιο. Ο παίκτης, ο κάθε παίκτης δεν ανήκει σε κανέναν. Σε καμμιά ομάδα, ούτε σ’ αυτήν που ήταν, ούτε στην άλλη που πήγε. Ο παίκτης, ο κάθε παίκτης ανήκει στον εαυτό του.

Ωμό αυτό που λέω, όμως έτσι είναι. Κι έτσι πρέπει να είναι. Όταν ο παίκτης σου λέει. Δώσε μου μεταγραφή, πρόεδρε, θέλω να πάω σ’ άλλη ομάδα, σ’ άλλο πρωτάθλημα, σ’ άλλη ποδοσφαιρική πραγματικότητα, δεν μπορείς να του πεις «Όχι». Και πρακτικά να το δεις, όχι μόνον οικονομικά.

Μεγάλη ομάδα δείχνει ότι είναι ο Ολυμπιακός όταν παραχωρεί έναν μεγάλο παίκτη. Επειδή συμπεριφέρεται άφοβα ότι δεν θα χάσει κάτι. Επειδή θαρρεί πως θα μπορεί να αναπληρώσει το κενό. Όλες, άλλωστε, οι μεγάλες ομάδες του πλανήτη έχουν πουλήσει παικταράδες, μάλιστα στην ακμή τους. Πέρα απ’ αυτό.

Αν, τελικά, δεν έπαιρνε μεταγραφή ο Μήτρογλου είναι ρίσκο να τον κράταγες. Πιθανόν να το έριχνε στη μανούρα. Να ήταν αντιδραστικός στον προπονητή. Να δηλητηρίαζε την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια. Δεν τα αγνοείς όλα αυτά.

Διαβαστε ακόμα:

Οι πληθωρικές κινήσεις του Ολυμπιακού