ΚΙ ΟΜΩΣ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ, ΜΕ 5μ.80

Πηγή: INTIME
 

Σου κόβονται τα πόδια όταν σε πιάνουν ντοπέ. Μικρή σημασία έχει ότι όλοι κάτι παίρνουν. Το κτύπημα, άλλωστε, που δέχεται ο πρωταθλητής δεν είναι τόσο ότι την έψαχνε σε “βοηθήματα”, σε συμπληρώματα και όπως θες να τα πεις, όσο ότι τον πιάσανε στα πράσα.

Ο Φιλιππίδης που πήρε το χρυσό στο παγκόσμιο κλειστό της Πολωνίας είναι αθληταράς. Έχει την δική του προσωπική ιστορία. Πριν από επτά χρόνια τον είχαν βρει ντοπέ, τον τιμώρησαν για δυο χρόνια και λίγους μήνες πριν τη λήξη της ποινής του τον ξετιμώρησαν. Επειδή η “ουσία” που είχαν βρει ήταν μεν απαγορευμένη, όμως όχι διεγερτική.

Επέστρεψε και συνέχισε απ' “εκεί” που είχε “σταματήσει”. Στην πραγματικότητα δούλευε, έστω χωρίς να συμμετέχει σε μεγάλους αγώνες και έδειξε την κλάση του. Και χθες έφθασε μέχρι το χρυσό με άλμα 5μ.80 στο επί κοντώ, όσο πήδησαν και οι άλλοι δύο που ανέβηκαν στο βάθρο. Δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας φρέσκος παγκόσμιος ρέκορντμαν Γάλλος Λαβινελί, 6μ.16.

Τώρα που ήρθε στην κουβέντα το όνομα του Γάλλου. Ολυμπιακοί αγώνες, Λονδίνο, 2012. Φοβερά πράγματα. Ο Κώστας Φιλιππίδης όταν τον ρώτησαν για τον Λαβινελί είπε ότι είναι άσχετος όποιος δεν αναγνωρίζει το πόσο αξίζει ο Λαβινελί. Και την ίδια στιγμή ο προπονητής του Φιλιππίδη, ο Δημήτρης Κυττέας έλεγε στις κάμερες: Έλα μωρέ, ποιος Λαβινελί...”.

Ερώτημα είναι γιατί ο Κώστας Φιλιππίδης που από πιτσιρικάς έδειξε τα προσόντα του στο κοντάρι δεν πήγε στις ΗΠΑ. Είχε πρόσκληση από πανεπιστήμιο μετά υποτροφίας. Πιθανόν να τον κράτησε στην Ελλάδα μια γκόμενα. Προσωπικό θέμα.

Διαβάστε ακόμα:

Ολο το παρασκήνιο της απόλυσης Πεδουλάκη