ΚΟΥΝΕΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

Πηγή: INTIME
 

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό. Πολύ περίεργα, για να είμαι περισσότερο ακριβής. Τόσο περίεργα που δεν έχουν προηγούμενο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Όλα, βέβαια, έχουν σχέση με το αγκάθι της αδειοδότησης. Και ο φουκαράς ο Αλαφούζος τρέχει και δεν φθάνει. Συμπεριφέρεται, όμως, με τρόπο που δίνει ξεκάθαρα την εντύπωση ότι η ΠΑΕ ούτε και φέτος έχει φθάσει στην ευχάριστη θέση να δικαιούται να παίξει στην Ευρώπη.

Ξαφνικά, σα να βγήκε κουνέλι από το καπέλο ταχυδακτυλουργού, μια υπεράκτια εταιρεία με έδρα την Κύπρο, που για να στηθεί χρειάζονται 500 ή, 1000 ευρώ, εμφανίστηκε ότι απέκτησε το 33% της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Περίεργο.

Οι μετοχές της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επειδή δεν είναι αγορασμένες δεν μετακινούνται, δεν πουλιούνται. Δεν επιτρέπεται, δηλαδή, να πουληθούν οι χαρισμένες μετοχές του Τζίγγερ. Τι έχει συμβεί, κάποιο λόγο θα έχει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αντιπρόεδρος της οποίας ήταν ο αδελφός του δημοσιογράφου Καρπετόπουλου, να αποδεχθεί την αγορά του 33% από off-shore της μαρτυρικής Κύπρου.

Αν είναι, όπως κυκλοφορεί, ιδιοκτησίας Αλαφούζου η off-shore εταιρεία, τότε εύλογα αναρωτιέται κάποιος γιατί δεν μπήκε κατ' ευθείαν στο ταμείο της ΠΑΕ το ποσό της εξαγοράς του 33% και θα προέλθει από την μαρτυρική Κύπρο.

Με το 33% η παράκτια εταιρεία γίνεται ο ρυθμιστής στην ΠΑΕ Παναθηναϊκού ακόμα κι αν το 10% του ερασιτέχνη “συμμαχήσει” με το 57% της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Σε περίπτωση που κάποιος θέλει να αγοράσει την ΠΑΕ, από την Κίνα π.χ., θα χρειαστεί να διαπραγματευθεί και με τον κάτοχο του 33%, τον οποίο θα αγνοούσε αν είχε το 32,5%.

Ατού της ΠΑΕ για την αδειοδότηση ήταν η αγορά του Απήλιον. Έχει γίνει πράγματι αυτή η αγορά; Το ερώτημα διότι στον φάκελλο του Παναθηναϊκού έχει κατατεθεί ένα παραχωρητήριο από τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Πανιώνιος εφοπλιστή Τσακίρη. Όχι το συμβόλαιο αγοράς, ούτε καν ένα προσύμφωνο ανάμεσα σε Τσακίρη και ΠΑΕ ή, Αλαφούζο.

Διαβάστε ακόμα:

Στον Παναθηναϊκό λέει «όχι» το μνημόνιο της ΟΥΕΦΑ