ΑΥΤΟΣ Ο ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ ΕΔΩΣΕ ΨΥΧΗ

 

Χωρίς παικταράδες δεν μπορείς να φτάσεις ψηλά. Νόμος. Δεν αρκούν οι παικταράδες για να φτάσεις ψηλά. Αξίωμα. Το μυαλό μου δεν είναι στον Μέσι, τον Ντιέγκο, τον Ντιέγκο Κόστα, τον Ινιέστα από το χθεσινό 1-1 της Μπαρτσελώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Θέλω να μιλήσω γι` αυτόν τον Ινδιάνο αγωνιστή ονόματι Ντιέγκο Σιμεόνε. Τον προπονητή της Ατλέτικο. Αυτόν που τον λέγανε από μικρό «Τσόλο». Δηλαδή; Κρεολός, μιγάς, μπάσταρδος. Υποτιμητική έκφραση που είχαν εισάγει οι Ισπανοί στο λεξιλόγιό τους όταν έφτασαν στο Νέο Κόσμο για να σφάξουν και να κατακτήσουν.

Αυτός ο μπάσταρδος έχει ψυχή και την έχει μεταφέρει στην ομάδα του. Εχει και ωραίες απόψεις περί ποδοσφαίρου. «Η Μπαρτσελώνα χτίζει το παιχνίδι της γύρω από τη μπάλα. Εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Να χτίσουμε το παιχνίδι μας στο χώρο», έλεγε πριν από το ματς.

Το έκανε ωραία και με στρατιωτική πειθαρχία η Ατλέτικο. Με καρδιά όπως είπε ο Σιμεόνε. Μίλησε και η κλάση του Ντιέγκο και του τερματζή σε πολλές περιπτώσεις. Είπαμε. Δεν είπαμε; Χωρίς παικταράδες δεν μπορείς να φτάσεις ψηλά.

Ο Σιμεόνε, λοιπόν, είναι εμπνευσμένος ηγέτης. Φαίνεται ξεκάθαρα. Είναι ένας από τους λίγους που μπορεί να πείσει τους παίκτες να παίξουν γι` αυτόν. Και σε αυτόν οφείλεται το βαρβάτο γεγονός ότι η Ατλέτικο ξανάγινε μεγάλη ομάδα.

Διαβάστε ακόμα:

«Moyes in» μέχρι το επόμενο «Moyes out»