ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΣΠΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ

Πηγή: INTIME
 

Να μας γίνει μάθημα, είπε ο Ιβαν Σαββίδης για τη συντριβή 4-1 του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό. Τι εννοεί το αφεντικό; Αν δεχθούμε ότι ο Ρώσος έχει σχέση με την πραγματικότητα, τότε θα συμφωνήσουμε πως εννοεί το αυτονόητο. Ότι σ' έναν τελικό, σ' ένα παιχνίδι που αποφασίζεται τίτλος, ο ΠΑΟΚ βγήκε στο γήπεδο απροετοίμαστος, αγωνιστικά και ψγχολογικά. Για να μην πούμε τίποτα άλλα πιο χοντρό.

Έτσι είναι. Μόνον “τυχαία” δεν μπορώ να χαρακτηρίσω την απόδοση του ΠΑΟΚ, απέναντι στην κουρδισμένη ποδοσφαιρική μηχανή του Παναθηναϊκού. Έτσι είναι. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε έτσι όπως χρειαζόταν μια ομάδα με στόχο την κούπα. Ο δε ΠΑΟΚ περισσότερο έμοιαζε με ομάδα που έκανε αγγαρεία σ' ένα ματσάκι, φιλικού χαρακτήρα, σε επετειακή εκδήλωση, σε κάποιο χωριό.

Τι θα πει “Να μας γίνει μάθημα” που είπε ο Ιβάν. Σε ποιον απευθύνεται το αφεντικό; Οι παίκτες να πάρουν το μάθημά τους; Αυτοί που σήμερα είναι, αύριο δεν θα είναι. Οι Βρύζες; Ο κόσμος να μάθει το μάθημά του, και ποιο είναι αυτό;

Είναι φανερό ότι ο σύντροφος Ιβάν βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου. Ένας χρειάζεται να μάθει. Κανένας άλλος. Ένας, φθάνει και περισσεύει, να πάρει το μάθημά του. Ο ίδιος ο Σαββίδης.

Άρα, το αφεντικό, δηλαδή αυτός που πληρώνει, δεν ξέρει ποια είναι... η δουλειά του, ας μην περιμένουμε να κάτσουν στο θρανίο όλοι οι άλλοι, από τον προπονητή μέχρι εκείνον που ασπρίζει τις γραμμές στην Τούμπα.

Αφεντικό της πλάκας ιστορία είναι εκείνος που πληρώνει χωρίς να πιάνουν τόπο τα λεφτά του. Αφεντικό αξιοσέβαστο, δηλαδή αυτόν που έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ, είναι εκείνος που εμπλέκεται επιχειρηματικά με την ομάδα, χάριν της ομάδας, όχι για άλλους λόγους. Και ξέρει να διοικεί, να ελέγχει. Τέλος πάντων, ξέρει τι κάνει, ξέρει τι θέλει.

Διαβάστε ακόμα:

Επιτέλους! Ο ΠΑΟΚ είναι club, όχι κόμμα