ΣΑΒΙΟΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΙΤΣΕΛ

Πηγή: INTIME
 

Ο Μίτσελ είναι προπονητής. Αυτό τι είναι, αποδυτηριάκια, για πληροφορία το λανσάρεις; Ο Μίτσελ σκέπτεται προπονητικά. Δεν βλέπει τον Ολυμπιακό όπως ο Μαρινάκης, όπως ένας ποδοσφαιριστής της ομάδας, όπως ένας οπαδός. Ο καθένας με το δικό του μάτι, με τη δική του σκέψη.

Ο δικαστής δεν βλέπει μια υπόθεση όπως οι δυο αντίδικοι, ούτε με τη σκέψη των δικηγόρων. Έτσι και ο προπονητής που έχει τη δική του αντίληψη των πραγμάτων. Επειδή γνωρίζει αυτά που δεν πιάνει ο θεατής της εξέδρας, ο δημοσιογράφος, ο μεγαλομέτοχος.

Και μιλάει ο προπονητής. Μέσα στη δουλειά του είναι η επικοινωνία με τον κόσμο. Επειδή θέλει να δικαιολογηθεί, ακόμα να περάσει «μηνύματά» του στον μεγαλομέτοχο, αλλά και να πείσει με ειλικρίνεια τον κόσμο της ομάδας.

Πριν κάνουμε κάποιες επισημάνσεις για όσα είπε ο Μίτσελ είναι απαραίτητο να τονίσουμε ότι το προπονητηλίκι είναι μια ιστορία ασάφειας. Ό,τι θες, λες. Άνετα το μαύρο το κάνεις άσπρο. Επειδή όλο το έργο κρίνεται από το αποτέλεσμα. Μια ήττα, μια αποτυχία ξευτυλίζει μια πολύ σοβαρή και ουσιαστική προπονητική δουλειά.

Μικρό ρόστερ στον Ολυμπιακό, λέει ο Μίτσελ. Αυτή είναι η αλφαβήτα για τον προπονητή. Να ξέρω με ποιους δουλεύω. Με τόσους παίκτες όσους χρειάζομαι. Όχι πολλές μεταγραφές, φύγε εσύ, έλα εσύ. Προπονητής είμαι, όχι τροχονόμος.

Το τονίζει ο Μίτσελ. Όχι πολλές μεταγραφές, διότι είναι απαραίτητο να υπάρχει χώρος για τα παιδιά των ακαδημιών. Είναι το «απωθημένο» του κάθε προπονητή. Να φιλοδοξεί να ταυτίσει την παρουσία του στην ομάδα με την προώθηση ταλαντούχων.

Το είπε μισοξεκάθαρα ο Μίτσελ. Όχι μεταγραφές τύπου Σαβιόλα, επειδή έχουν όνομα, όμως να μη μπορούν να προσφέρουν τα αναμενόμενα. Εδώ πιθανόν να παίζει το βεντετιλίκι του ίδιου του προπονητή. Φίρμα εγώ, γιατί να επιτρέψω να μπαίνω στη σκιά του φιρμάτου ποδοσφαιριστή.

Διαβάστε ακόμα:

Το ρίσκο και η παραμονή του Μίτσελ