ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΙΣ ΤΕΣΣΑΡΕΣ

Πηγή: INTIME
 

Κατ' αρχήν δεν υπάρχει κανένα φιλικό ματς. Ούτε και εχθρικό. Να μάθουμε να μιλάμε. Τι θα πει “φιλικό” παιχνίδι με την Πορτογαλία; Ούτε φίλη μας είναι, ούτε αντίπαλος. Μια άλλη ομάδα είναι. Υπάρχουν τα ματς προετοιμασίας κι εκείνα στο πρόγραμμα συγκεκριμένων διοργανώσεων. “Επίσημα” τα λένε. Άλλη ασχετοσύνη αυτή. Επίσημα, ανεπίσημα.

Σ' ένα παιχνίδι προετοιμασίας, όπως αυτό με την Πορτογαλία, η ομάδα δοκιμάζει. Πειραματίζεται. Τσεκάρει. Να δει που βρίσκεται. Τι θα διορθώσει. Η Ελλάδα κόντρα στην Πορτογαλία έπαιξε σα να βρίσκεται στην Βραζιλία. Σα να δίνει αγώνα στο μουντιάλ. Πήρες χαμπάρι;

Έχει τελειώσει ο Σάντος την προετοιμασία της εθνικής ομάδας. Όπως τους είδες τους διεθνείς στη Λισαβώνα έτσι θα τους δεις και στο μουντιάλ. Να “παίζουν” αντιποδόσφαιρο. Ξεκάθαρα πράγματα.

Είπε κάποιος διεθνής, ο τερματοφύλακας συγκεκριμένα, ο Καρνέζης, μετά το 0-0 με την Πορτογαλία: “Στο μουντιάλ θα είμαστε όπως πρέπει”. Να σχολιάσω.

Η  εθνική στη Βραζιλία θα είναι όπως και με την Πορτογαλία. Αν βγει στο γήπεδο “όπως πρέπει” τότε θα φάει τεσσάρες. Θα εμφανιστεί όπως  στο παιχνίδι με την Πορτογαλία, διότι μόνο έτσι έχει τύχη να γλυτώσει τη συντριβή. Αυτή η ομάδα, μ' αυτόν τον προπονητή δεν έχει άλλη επιλογή παρά να “παίζει” δήθεν ποδόσφαιρο.

Διαβάστε ακόμα:

Δυο διώροφα πούλμαν ψάχνει ο Σάντος