ΓΙΑΤΙ Ο ΚΛΟΖΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΟΝΑΛΝΤΟ ΚΑΙ ΜΠΕΚΑΜ

 

Ο ορισμός της αντιβεντέτας. Αυτός είναι ο Μιροσλάβ Κλόζε. Παιδαράς, κορμάρα, τρακτέρ να πέσει επάνω του, αυτός θα μείνει όρθιος, το τρακτέρ θα τουμπάρει. Λέμε.

Τι θα πει αντιβεντέτα; Αυτός που είναι αξία, αλλά μειονεκτεί σα φίρμα. Δεν φθάνει το ταλέντο και η προσφορά, το παιχνίδι της επικοινωνίας απαιτεί κι άλλα “προσόντα”. Μ' αυτή τη φάτσα γεμάτη σοβαρότητα και υπευθυνότητα δεν θα μπορούσε ποτέ ο Κλοζέ να γίνει liker, για να το πω μπαστουνοβλάχικα αγγλιστί.

Άλλη χάρη έχει ένας Κριστιάνο Ρονάλντο, ένας Νταίβηντ Μπέκαμ, ένας Νεϋμάρ. Είτε η αλητεία του, είτε το λούστρο του, είτε η αθωότητά του, τέλος πάντων “κάτι” πρέπει να βγάζει η φιγούρα ενός σταρ για να κόβει εισιτήρια, να λειτουργεί μαγνητικά. Ο Κλόζε έχει φάτσα ουδέτερη, δύσκολα διαφημιστική εταιρεία θα τον πρότεινε στο λανσάρισμα ανδρικού προϊόντος, κολώνια, εσώρουχο, ρολόι, γυαλιά, ό, τι.

Βάζει το γκολ στην πρώτη κιόλας επαφή με την μπάλλα και παρά τα 36 του χρόνια ρίχνει μια κωλοτούμπα στον αέρα σαν την Νάντια Κομανέτσι. Αντιλαμβάνεσαι πόσο γυμνασμένος είναι, ένα τόσο βαρύ κορμί να το φέρει βόλτα.

Με το γκολ της ισοφάρισης 2-2 ο Κλόζε έφθασε τα 15 σε μουντιάλ, όσα ο ρέκορντμαν Βραζιλιάνος Ρονάλντο. Πολωνικής καταγωγής και προέλευσης το παλληκάρι έγινε διεθνής το 2001 κι αυτό είναι το τέταρτο μουντιάλ στο οποίο δηλώνει παρών και σκόρερ. Είναι το τελευταίο του, όμως όχι και η τελευταία του συμμετοχή σε μουντιάλ, όχι το τελευταίο του γκολ με την εθνική Γερμανίας.

Διαβάστε ακόμα:

Η απελευθέρωση του ποδοσφαίρου