ΤΟ ΣΩΒΡΑΚΟ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

 

ΓΙΑ έλα εδω, κύριε αποδυτηριάκια, να μας πεις με ποιανού άδεια γράφεις το όνομα «Νεϋμάρ». Είναι εμπορικό προϊόν και το χρησιμοποιείς, κύριε αποδυτηριάκια, για να κονομήσεις. Για να τραβήξεις την προσοχή του κόσμου. Αν αντί του brandname «Νεϋμάρ» μιλούσες στο κείμενό σου για κάποιον άλλον, κύριε αποδυτηριάκια, θα διαβάζανε το γραπτό σου λιγώτεροι.

Θεωρητικά, λοιπόν, αλλά και πρακτικά μπορώ να βρεθώ στα δικαστήρια αντιμέτωπος με το νομικό επιτελείο του Νεϋμάρ, επειδή ακριβώς χρησιμοποιώ το όνομά του «Νεϋμάρ» σήμερα, χθες, προχθές. Δεν αστειεύομαι. Πιάσε φάση. Μια πρώην γκόμενα του Νεϋμάρ ήταν πρωτοσέλιδη στο βραζιλιάνικο playboy με τίτλο «Η κοπέλλα που γοήτευσε τον Νεϋμάρ».

ΟΙ δικηγόροι ΤΟΥ παίκτη έπιασαν Δουλειά ΚΑΙ κέρδισαν ΤΗ Δίκη, επειδή το περιοδικό χρησιμοποίησε το όνομά του χωρίς άδεια! Οταν η απόφαση κοινοποιηθεί επισήμως, θα πρέπει να αποσυρθούν όλα τα αντίτυπα από τα περίπτερα. Η κάθε ημέρα καθυστέρησης προβλέπει πρόστιμο 4.500 δολλάρια. Ετσι είναι, κύριε. Ο τελευταίος παίκτης κορυφής στην παγκόσμια πυραμίδα του ποδοσφαίρου είναι πια εξελιγμένο μοντέλο. Εχει κατοχυρώσει εμπορικά και το όνομά του. Δεν μπορείς να λες ό, τι γουστάρεις στο τζάμπα. Θα πληρώσεις όταν χρησιμοποιείς το όνομά του! Μπίζνες προχωρημένες.

Η ΦΙΦΑ στο ίδιο μήκος κύματος. Ψάχνει να δει αν το σώβρακο του Νεϋμάρ που φάνηκε στις κάμερες έχει κάποια διαφήμιση ή, εμπορικό συμβολισμό. Σημειώνω ότι το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει δεχθεί παίκτης στην Ιστορία του ποδοσφαίρου ήταν στον Δανό Μπέντνερ επειδή σε πανηγυρισμό στο Euro έδειξε το σώβρακό του με διαφήμιση στοιχηματικής εταιρείας. Ρατσιστικές ή, βίαιες συμπεριφορές έχουν κοστίσει στον δράστη ούτε τα μισά χρήματα από τα 100 χιλιάδες ευρώ που υποχρεώθηκε να πληρώσει ο Δανός.

 

Διαβάστε ακόμα:

Ούτε Παναθηναϊκό, ούτε εθνική βοήθησε