ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΜΕΣ

 

Αυτή η Κολομβία ήταν μια όμορφη ιστορία που τελικά υποτάχθηκε στην ακραία συναισθηματική, αλλά και απολύτως σκληρή Βραζιλία. Στο μυαλό μας είχαμε τα καρτέλ, τον Πάμπλο Εσκομπάρ και τον δολοφονημένο συνεπώνυμό του Αντρές. Μέχρι να μας το πάρει, ολοκληρωτικά, ο έφηβος στο look, πλην μπαλλαδόρος ολκής, Χάμες Ροντρίγκες.

Αυτός ο αρχιπαιχταράς δεν είναι στην κορυφή της κορυφής, διότι δεν είναι Αργεντίνος ή Βραζιλιάνος, επειδή δεν παίζει στη Ρεάλ ή στην Μπαρτσελώνα. Ο Χάμες έφαγε πολύ ξύλο. Άντεξε, πρόλαβε να δημιουργήσει καταστάσεις, να προκαλέσει πέναλτυ υπέρ συμπαίκτη του, να σκοράρει και στα πέντε ματς που έπαιξε στο μουντιάλ.

Στο τέλος ξέσπασε σε κλάματα και ψέλλισε στην κάμερα ότι και οι άνδρες δικαιούνται να κλαίνε. Ο Νταβίντ Λουίς που πέτυχε την δεύτερη γκολάρα της Βραζιλίας έσπευσε να τον παρηγορήσει. Από αυτή τη σκηνή, ο παίκτης της Τσέλσυ έφυγε με λάφυρο τη φανέλλα του Χάμες. Ποτέ δεν έχω ξαναδεί Βραζιλιάνο να φορά με τόσο καμάρι φανέλλα Κολομβιανού. Πιθανότατα να μην έχει ξανασυμβεί.

Ο Ροντρίγκες δεν πήρε την κούπα, αλλά κατέκτησε τον κόσμο. Και τους περήφανους για την ποδοσφαιρική τους κουλτούρα Βραζιλιάνους.

Διαβάστε ακόμα:

Η Γερμανία στο σβηστό πήρε τη Γαλλία