ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΑΓΝΗΤΗΣ Η ΦΑΝΕΛΛΑ «ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ»

 

Χιλιάδες φανέλλες, σε λίγες μόλις ώρες, πούλησε η Ρεάλ με το όνομα του Χάμες Ροντρίγκεζ. Εδώ είμαστε. Δεν είχαν ανάγκη τη φανέλλα όλοι αυτοί που την αγόρασαν. Αν η Ρεάλ έβαζε το όνομα του Ροντρίγκεζ σε ομπρέλα ή, σε καπέλο, αυτό θα αγόραζε ο κόσμος.

Το όνομα “Ροντρίγκεζ” πλήρωσε ο κόσμος. Τη φήμη του Κολομβιανού ποδοσφαιριστή. Τη δημοσιότητα που απέκτησε στο μουντιάλ της Βραζιλίας. Όχι την αξία του την ποδοσφαιρική.

Θα μου πεις ότι η αξία του παίκτη προκαλεί το ενδιαφέρον του κόσμου. Σωστό. Όχι μόνον η αξία. Κι άλλα πράγματα, καλά, κακά τραβάνε την προσοχή του κόσμου σ' ένα πρόσωπο. Για να μην κουράσουμε την κουβέντα. Ασφαλώς κι είναι παικταράς ο Χάμες Ροντρίγκεζ, όμως η αναγνωρισιμότητα του ονόματός του, η δημοτικότητά του, λειτουργεί χρηματιστηριακά στο σταριλίκι του. Ο κόσμος, δηλαδή, αγόρασε τη φανέλλα μιας φίρμας.

Το ίδιο και η Ρεάλ! Όπως ο κόσμος πλήρωσε τη φανέλλα ενός ποδοσφαιριστή αξίας, όμως που κάνει γκέλ στη δημοσιότητα, έτσι και η Ρεάλ απέκτησε τον παίκτη που έδειξε ότι μπορεί να μαγνητίζει την εξέδρα.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί η Ρεάλ πήρε τον Χάμες Ροντρίγκεζ