Ο ΧΑΜΕΣ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ

 

Λέει ο παραμύθης παράγοντας Εμείς θα φτιάξουμε ομάδα λαϊκής βάσης. Και το λέει, βέβαια, σε οπαδούς ευκολομάσητους. Που καταπίνουν αμάσητα όποια μαλακία τους ρίξεις.

Λαϊκής βάσης ομάδα δεν είναι ότι ο λαός, ο κόσμος θα πληρώνει. Δεν πάει έτσι. Κάτι τέτοιο είναι σκέτη κοροϊδία. Σκέτη απάτη, προμελετημένη.

Ομάδα λαϊκής βάσης είναι η Ρεάλ, η Μπαρτσελώνα. Ναι, αλλά τι σημαίνει αυτό; Όχι, βέβαια, ότι τα μέλη της Ρεάλ θα πληρώνουν τα τερατώδη ποσά στις σταριλίδικες μεταγραφές Μπαίηλ, Ρονάλντο, Ζιντάν, Μπέκαμ, Κακά κ.α. Δεν παίζεται έτσι το έργο.

Ο οπαδός που είναι μέλος του κλαμπ έχει μία συμβολική συμμετοχή κάθε χρόνο. Έτσι για να έχει την αίσθηση ότι είναι δεμένος με την αγαπημένη του ομάδα, για να ψηφίζει τη διοίκησή του. Όχι, όμως, να εκλέξει πρόεδρο τον πίτουρα, τον ψησταριά στη γωνία, τον βουλκανιζατέρ στο στενό. Όχι, δηλαδή, επειδή πληρώνει μία ετήσια συνδρομή θα βγάλει πρόεδρο τον μανάβη της γειτονιάς.

Ο πρόεδρος θα είναι επιφανής, οικονομικά και κοινωνικά. Όχι κάποιος μπερδεμένος στη νύχτα. Και ικανός να διαχειριστεί το μέγεθος της Ρεάλ. Να πληρώνει, δηλαδή, από το ταμείο της ομάδας που δεν στηρίζεται στις εισφορές των μελών, αλλά στη λάμψη της Ρεάλ. Να μπορεί να ξοδεύει εκατομμύρια και να κερδίζει εκατομμύρια η Ρεάλ.

Το νέο αστέρι, το ένα ακόμα αστέρι στην πιάτσα, τον Χάμες Ροντρίγκεζ, τον αγόρασε η Ρεάλ, όχι η λαϊκή βάση της Ρεάλ. Χαίρετε.

Διαβάστε ακόμα:

Η Lady Gaga και ο Χάμες Ροντρίγκεζ