Ο ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΜΠΙΝΙΟ

 

«Ο νέος Μπιθικώτσης!». Είχε καταντήσει αηδία αυτή η ιστορία, ποιος είναι ο διάδοχος του Γρηγόρη Μπιθικώτση. Φταίει και ο ίδιος ο μακαρίτης, που κάθε τόσο, μια εποχή, ο ίδιος έχριζε τον αντι-Μπιθικώτση. Ο Κωστής Χρήστου. Ο Λευτέρης Μυτιληναίος. Ο Μανώλης Μητσιάς.

Μέχρι 17 τραγουδιστές, γνωστοί και άγνωστοι, ταλαντούχοι και φερέλπιδες, στα χρόνια πριν τα μπιγκμπράδερ και τα φαιημστορυ, είχαν μετρηθεί ότι θα βγουν ο Μπιθικώτσης της νέας γενηάς. Τελικά, δεν έκατσε ούτε μια περίπτωση.

Το ίδιο έργο και με τον βασιληά Πελέ. Ο Ζίκο είναι ο νέος Πελέ, ο λευκός Πελέ. Μετά άλλος, κι άλλος, κι άλλος. Ένας απ’ αυτούς ο Ρομπίνιο, μάλιστα κατά δήλωσιν και αναγνώρισιν του ίδιου του Πελέ.

Είναι σπάνιο φαινόμενο ποδοσφαιριστής που έλαμψε και στη συνέχεια πέρασε στα αζήτητα πρώτης γραμμής, όπως ο Σαβιόλα π.χ. αλλά και ο Ρομπίνιο, να ξαναβρεθεί στα κυβικά του. Νόμος της ζωής. Τον πήρε η κάτω βόλτα; Η προσπάθεια είναι απλά να φρενάρει την πτώση, όχι να επανέλθει στην εξέχουσα θέση που είχε βρεθεί.

Ο Ρομπίνιο είναι μεγάλος, μόνο στο όνομα. Δεν είναι αυτό που έδειξε ότι θα εξελιχθεί. Αν θα τον πάρει ο Ολυμπιακός, θα πάρει το παρόν του και το μέλλον, όχι το παρελθόν του.

Διαβάστε ακόμα:

Πρώτος λαχνός ο Αμπέιντ για Παναθηναϊκό