ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Πηγή: Intime
 

Αυτό που συμβαίνει στον Ολυμπιακό είναι πρωτοφανές. Ομάδα σε τροχιά πρωταθλητισμού, με την έννοια ότι κυνηγάει τη διάκριση στην Ευρώπη, να αλλάζει όλη σχεδόν την ενδεκάδα από σαιζόν σε σαιζόν. Ο Μίτσελ λέει ότι έχω μάθει να ζω με τις αλλαγές στο ρόστερ. Κτίζω και μου παίρνουν τα τούβλα. Έρχονται, όμως, νέοι εργάτες και ξανακτίζω. Κανένα πρόβλημα, διότι έχουμε ανοίξει τα θεμέλια.

Γιατί, όμως, αυτή η ανορθόδοξη τακτική δεν έχει κόστος στην αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, μάλιστα. Ποιος ασχολείται με το πρωτάθλημα. Η ομάδα δεν έχει στόχο το πρωτάθλημα, διότι το έχει εξασφαλισμένο πριν ακόμα ξεκινήσει.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι τα τελευταία χρόνια στο τσάμπιονς ληγκ ο Ολυμπιακός δεν είναι “χαλαρός”. Η δεδομένη έλλειψη χημείας ανάμεσα σε παίκτες μέχρι χθες άγνωστους δεν φαίνεται, διότι υπάρχει περίσσευμα πολεμικής ατμόσφαιρας! Οι παίκτες δεν παίζουν μπάλλα, δεν αγωνίζονται, αλλά πολεμάνε, με πάθος και μαχητικότητα. Πρώτα για πάρτη τους, βέβαια. Η καλύτερη για την ομάδα να έχουν κίνητρα προσωπικά οι παίκτες.

Ο Ολυμπιακός, όπως καμμία άλλη ελληνική ομάδα δεν είναι “παραγωγής ταλέντων”. Να βγάζει παίκτες από τις ακαδημίες του, τα φυτώρια του. Ο Ολυμπιακός τείνει να εξελιχθεί σε “ομάδα μεταπώλησης”, άλλωστε αυτός είναι μονόδρομος, για να ξεφύγει, για να καθιερωθεί σε “ομάδα διάκρισης” στην Ευρώπη.

Δεν φθάνει στον Ολυμπιακό να παίζει το ρόλο της “ομάδας της συμμετοχής” στο τσάμπιονς ληγκ. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να αλλάξει επίπεδο. Ταυτότητα! Δεν είναι εύκολο.

Διαβάστε ακόμα:

Το άγχος του γκολτζή, του Μήτρογλου