ΓΙΑΤΙ ΕΧΑΣΕ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΛΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πηγή: Intime
 

Ανέβηκε σκαλοπάτι ο Ολυμπιακός επειδή κέρδισε την Αθλέτικο Μαδρίτης; Δεν λέγονται τέτοια πράγματα. Ένα αποτέλεσμα, όσο καλό κι αν είναι δεν αλλάζει το επίπεδο μιας ομάδας. Το ίδιο και ένα κακό αποτέλεσμα. Όταν, λοιπόν, ανέβει πράγματι ένα σκαλοπάτι μια ομάδα, δεν μπορείς να την τοποθετήσεις σε κατώτερη θέση επειδή έκανε μια ήττα. Μια αποτυχία.

Δεν δέχομαι ότι ο Ολυμπιακός είναι στην Ευρώπη η ομάδα που ξέραμε μέχρι πριν λίγα χρόνια. Πέρα από τα αποτελέσματα είναι φανερό ότι η ομάδα παίζει πια μ' άλλον αέρα. Έχει, δηλαδή, ανέβει ένα σκαλοπάτι κι εδώ είναι το δύσκολο. Θα μπορέσει να σταθεροποιηθεί σα μια ομάδα ικανή να πληγώσει ανώτερη αντίπαλο; Να της φάει τη θέση, να προκριθεί ο Ολυμπιακός κι όχι π.χ. η Γιουβέντους και η Αθλέτικο.

Έχασε καθαρά στη Σουηδία ο Ολυμπιακός. Εγώ θα πω ότι η αποτυχία του Ολυμπιακού ήταν ότι δεν κέρδισε. Δεν έπαιξε σωστά. Με τον συγκεκριμένο αντίπαλο οι ανώτεροι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχαν τις σωστές τοποθετήσεις στο γήπεδο και βέβαια δεν είχαν πάρει τους σωστούς ρόλους.

Ποδόσφαιρο δεν είναι σκυταλοδρομία, όπου η ομάδα με τους πιο ταχείς δρομείς θα κερδίσει. Κι αυτό δεν είναι σίγουρο, διότι θα μετρήσει και η αλλαγή σκυτάλης τις τρεις φορές στην κούρσα. Οι καλύτεροι παίκτες του Ολυμπιακού δεν αγωνίστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψουν τη δράση των αντίπαλων τους στην περιοχή του Ρόμπέρτο, αλλά και για να φθάσουν οι ίδιοι σε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, που τις δικαιούνταν.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατρός ο Μίτσελ, όχι φαρμακοποιός