ΓΙΑΤΙ Ο ΦΑΝΗΣ ΓΚΕΚΑΣ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

 

Μορφή και στην Τουρκία ο παίκτης. Πώς έτσι; Επειδή βάζει γκολ. Δεν κάνει κάτι άλλο από τη δουλειά του, αυτή είναι, να σκοράρει. Έλα, όμως, που η δουλειά του γκολτζή μετράει περισσότερο από κάθε άλλη στο ποδόσφαιρο. Το ίδιο έκανε ο Φάνης Γκέκας και στη Γερμανία. Έβαζε γκολ. Με τις φανέλλες της Μπόχουμ, της Λεβερκούζεν, της Άιντραχτ, της Χέρτα.

Ένας βιοπαλαιστής είναι και ο ποδοσφαιριστής. Για το μεροκάματο, ρε γαμώτο. Μετανάστης, ρε. Αφού δεν βρίσκει δουλειά στην πατρίδα. Αφού δεν τον θέλουν στην Ελλάδα. Έχασε κι εκείνο το κωλοπέναλτυ στο μουντιάλ της Βραζιλίας, στο ματς με την Κοστα Ρίκα και το παλληκάρι για μια φορά ακόμα μια τόσο χοντρή αναποδιά του έσκασε στο δρόμο.

Να σου πω κάτι. Περίπτωση είναι ο τύπος. Δεν το λέω καλά. Περιπτώσεις παικτών, ατόμων με ιδιαιτερότητες θα βρεις αρκετές και στο ποδόσφαιρο και στο τραγούδι, στο σινεμά. Στα επαγγέλματα, δηλαδή, που ο άλλος εκτίθεται. Λόγω της δουλειάς του έτσι ή, αλλοιώς έχει άμεση σχέση και έντονη επαφή με τον κόσμο.

Έτσι που λες. Τραγουδιστής, ηθοποιός, τηλεπαρουσιαστής, ποδοσφαιριστής, θα ξεχωρίσει άτομο σε κάποιο βαθμό όχι και τόσο κανονικό. Θέλω να πω όχι και τόσο συνηθισμένο. Έχει το “εγώ” του, κι είναι επόμενο αυτό, αφού θα παλέψει στον ανταγωνισμό. Έχει, από μία άποψη, ανάγκη την εγωπάθεια, τον εγωκεντρισμό του.

Θυμάμαι, μου είχε κάνει εντύπωση ο Φάνης Γκέκας όταν είχε αρνηθεί να γίνει “αντάλλαγμα” στη μεταγραφή του Σαλπιγγίδη από τον ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό. Ποιος είσαι, ρε, με τη φάτσα του αρβανίτη που λες “όχι”, στον ΠΑΟΚ σε στέλνουν, όχι σε μικρομεσαία ομάδα. Στο φινάλε μέχρι πέρυσι ήσουν στην Καλλιθέα.

Ποιος ειμαι; Ο Γκέκας είμαι, ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού κι ας φαίνομαι βλάχος. Και μου λέτε ότι φταίω εγώ, που είχα κάνει γκολ και στον Ολυμπιακό, για την απώλεια του πρωταθλήματος του 2005. Δεν υπογράφω, δεν νομίζω ότι είμαι κατώτερος του Σαλπιγγίδη.

Ποδοσφαιρικός εγωισμός, θα πεις. Είναι το άλλο. Ποδοσφαιρική αντιπάθεια. Κάποιοι παίκτες λατρεύονται από την εξέδρα, ας μην ζυγίζουν όπως ο Γκέκας. Ένας διεθνής, που ποτέ δεν έγινε δημοφιλής, όχι μόνον από τους φιλάθλους, και με την εθνική ομάδα, γι' αυτό είχε αποχωρήσει πριν 4 χρόνια και χρειάστηκε να τον ψήσει μετά ο Σάντος.

Ακριβώς επειδή είναι “δύσκολο παιδί” ο Φάνης Γκέκας, όχι... λόγω ηλικίας, δεν είχε προχωρήσει η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Συμβαίνει και μεταξύ μας έχει τη δικαιολογία του ο προπονητής, όπως και ο πρόεδρος της ΠΑΕ να μη γουστάρουν στην ομάδα παίκτη που δεν “ακούει”, που είναι “ύποπτος” για μανούρες.

Διαβάστε ακόμα:

Μαιτρ της πρόκλησης ο Μουρίνιο