ΤΟΤΕ, ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟ ΠΡΕΖΟΝΙ

 

Μπουρδέλο έγινε το γήπεδο στη Σόφια, στο παιχνίδι Βουλγαρίας-Κροατίας. Σκοτωμός στις κερκίδες. Ανταλλαγή φωτοβολίδων ανάμεσα στο χουλιγκαναριό των Βούλγαρων και των Κροατών. Φοβερά πράγματα. Διακόπηκε το ματς. Κι όταν τελικά τελείωσε ο αγώνας 0-1 οι τσαμπουκάδες από τους χασισωμένους συνεχίστηκαν στους δρόμους της βουλγαρικής πρωτεύουσας. Μπερδεύτηκαν στις συμπλοκές και οι μπάτσοι. Και γιατί όλα αυτά, παρακαλώ; Εγώ θα σου πω.

Την άλλη μέρα γίνεται το ματς Ρουμανίας-Ουγγαρίας 1-1. Άλλο μπουρδέλο. Άλλος σκοτωμός. Ξύλο ατελείωτο. Στο γενικό χαμό οι μπάτσοι κοπάνησαν και κόσμο άσχετο με την αλητεία των χούλιγκαν. Και γιατί όλα αυτά, παρακαλώ; Εγώ θα σου πω.

Όταν η ομάδα σου δεν παίζει μπάλλα της προκοπής, αυτά θα τρως στη μάπα. Θα παίξει τη δική του μπάλλα στην εξέδρα το πρεζόνι. Αυτή είναι η αλήθεια. Ο προβληματικός, εκείνος χωρίς τα φόντα να ενταχθεί νορμάλ στην κοινωνία, έχει τη δικαιολογία του να εκφραστεί, να δείξει ότι υπάρχει κι αυτός, όταν η ομάδα σέρνεται στο γήπεδο.

Αντίθετα, στη χώρα που στο ποδόσφαιρο έχει υγεία και οργάνωση, δεν υπάρχει χώρος για τον χούλιγκαν. Ποια Βουλγαρία και Ρουμανία; Ποδόσφαιρο για τα σκουπίδια. Πρωτάθλημα πατσαβούρα. Η καλύτερή τους για το περιθώριο.

Διαβάστε ακόμα:

Μαφιόζικα πρόεδρος ομάδας και οργανωμένος