ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ, ΡΕ!

Πηγή: Intime
 

“Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι βρώμικο”. Καλώς τον αποδυτηριάκια για τη μεγάλη, την τεράστια αλήθεια. “Το πρωτάθλημα είναι στημένο, βάλτε λουκέτο για ένα χρόνο”. Αυτό υποστηρίζει ο expert στα στημένα παιχνίδια δημοσιογράφος, συγγραφέας και σύμβουλος σε ζητήματα διαφθοράς Ντέκλαν Χηλ, που πριν τρία χρόνια είχε έρθει στην Ελλάδα και συναντήθηκε με δικαστικούς που ερευνούσαν το τι τρέχει στο παρασκήνιο του ποδοσφαίρου.

Διάβασα τη συνέντευξη του Καναδού ειδικού στο gazzetta.gr και το πρώτο που λέω είναι ότι ο άνθρωπος και κατέχει το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται επαγγελματικά και, το σπουδαιότερο, είναι πολύ ενημερωμένος, επί της ουσίας, για το μπουρδέλο που λέγεται ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Λέει σκληρές αλήθειες και μαγκιά του με τρόπο ωμό, ψυχρό. Επειδή, όμως, ο αποδυτηριάκιας γνωρίζει περισσότερα από τον αξιοσέβαστο Καναδό, το βιβλίο του οποίου είχε ληφθεί υπ' όψιν από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου στην έρευνα της για τα στημένα, έχω να πω κι εγώ τα δικά μου.

Κατ' αρχήν τι υποστηρίζει ο Καναδός:
-Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε πλήρη καταστροφή.
-Φέρτε έναν ανεξάρτητο επιθεωρητή για να σας ανοίξει τα μάτια.
-Το συνδικάτο στο παρασκήνιο δρα με τη βεβαιότητα ότι έχει ασυλία.
-Οι έρευνες για τη διαφθορά καθυστερούν, ο ένας πονηρός προστατεύει τον άλλον.
-Η σημερινή εικόνα μοιάζει με τη χθεσινή, η οποία δεν διαφέρει από την προχθεσινή και αυτή από την σημερινή. Να γιατί όλο και λιγώτεροι ποδοσφαιρόφιλοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.
-Στην Ελλάδα στήνονται αγώνες, μεταγραφές παικτών, επιλογές διαιτητών, αλλαγές στα όργανα. Στησίματα χωρίς να υπολογίζουν την απειλή του νόμου.
-Τίποτα δεν έχει γίνει για να αλλάξει αυτή η νοσηρή κατάσταση.

Αυτά από τον Declan Hill. Τι λέει ο αποδυτηριάκιας; Εδώ είμαστε. Αυτοί είμαστε, διότι αυτό γουστάρουμε να είμαστε. Έχουμε το ποδόσφαιρο που μας εκφράζει. Αυτοί είμαστε, άρα δεν θα μπορούσαμε να έχουμε διαφορετικό πρωτάθλημα.

Αυτά δεν τα λέει ο μίστερ Hill διότι δεν είναι Έλληνας. Δεν μπορεί να μπει στο πετσί του Έλληνα. Πιθανόν να συμφωνεί με τα λόγια του αποδυτηριάκια, όμως αποφεύγει να τα πει για να μη θεωρηθεί υβριστής του ελληνικού λαού.

Παίρνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Τι λένε παναθηναϊκοί και παοκτσήδες, αεκτζήδες και λοιποί; Ότι ο γάβρος το παίρνει βρώμικα. Συμφωνούν οι γάβροι ότι το παίρνουν λαμογιάρικα; Όχι, βέβαια. Πόσοι γάβροι γουστάρουν να σηκώνουν την κούπα και με την αβάντα του παρασκηνίου; Πολλοί λέω εγώ. Όπως πολλοί βάζελοι θα έκλειναν τα μάτια σε σκανδαλώδεις διαιτησίες υπέρ του Παναθηναϊκού αν είναι να ζημιωθεί ο πούστης ο Ολυμπιακός. Το ίδιο παοκτσήδες, αεκτζήδες και λοιποί.

Στο ποδόσφαιρο δεν κάνει κουμάντο το κράτος. Η κυβέρνηση. Ο νόμος. Μιλάμε για το ελληνικό πρωτάθλημα. Τον πρώτο λόγο έχει η μάζα των οπαδών, που τους λένε φιλάθλους. Η εξέδρα. Που δεν υπολογίζει κανένα πρωτάθλημα. Πάνω από το πρωτάθλημα, τη διοργάνωση του πρωταθλήματος, είναι η ομάδα μας.

Μεγάλες ομάδες, λέει, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, και Άρης. Παπάρια, λέει ο αποδυτηριάκιας. Τιποτένιες ομάδες είναι. Γιατί; Έναν αιώνα και δεν έχουν κάνει ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ για την ποιότητα και το ήθος του πρωταθλήματος. ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ εκτός από το να γαυγίζουν όταν μια άλλη ομάδα παίρνει το πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμα:

Κτύπημα σε Μαρινάκη και από Αγγλία