ΕΚΤΟΣ ΣΤΟΧΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

Πηγή: Intime
 

Να τα πούμε απότομα και τηλεγραφικά. Αποκλείεται από το τσάμπιονς ληγκ ο Ολυμπιακός και ο αρχηγός επαναλαμβάνει την ίδια κουβέντα. Ναι, ο Μαρινάκης είναι ο αρχηγός, όχι μόνον το αφεντικό, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού. Έτσι είναι. Αυτός που έχει την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης στην εταιρεία έχει το πρώτο λόγο στην ομάδα. Από τις δικές του σκέψεις, από τις δικές του ενέργειες επηρεάζεται περισσότερο αποφασιστικά η αγωνιστική πορεία αλλά και η δημόσια εικόνα της ομάδας.

Το κουμάντο, λοιπόν, του Ολυμπιακού, ο εφοπλιστής Μαρινάκης Ευάγγελος το είπε ξανά αμέσως μετά το 4-2 με την Μάλμε: Στόχος του Ολυμπιακού είναι το πρωτάθλημα. Να κερδίσουμε τα τρία προσεχή παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Λάθος. Τρεις φορές λάθος του Μαρινάκη! Όχι, δεν είναι στόχος του Ολυμπιακού το πρωτάθλημα. Απαξιώνεται η ομάδα αν η πρωταρχική της αγωνία είναι το τουρνουά με κάποια χωριά της Ελλάδος και κάποιες ομαδίτσες με αναλώσιμους προέδρους. Τι θέλω να πω;

Ο Παναθηναϊκός, λένε, ότι είναι η ελληνική ομάδα με την καλύτερη παρουσία στην Ευρώπη. Παραμύθια. Ο Παναθηναϊκός δεν έγινε ποτέ ευρωπαϊκή ομάδα. Της αρπακτής ήτανε. Ό,τι καταφέρουμε στην Ευρώπη. Τυχαία και συμπτωματικά. Δεν λέω χωρίς την αξία του.
Ποτέ, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν είχε ευρωπαϊκή στόχευση. Ποτέ η ΠΑΕ και τα αποδυτήρια της δεν μπήκαν σε οργάνωση και πλάνο με στόχο την διεθνή επέκταση, έστω διατήρηση κεκτημένων. Στόχος του Παναθηναϊκού, όπως άλλωστε κάθε «μεγάλης» ελληνικής ομάδας ήταν, είναι το πρωτάθλημα! Δυστυχώς.

Πιο σωστά να μην πάρει ο αντίπαλος το πρωτάθλημα. Μιλάμε πολιτικά, όχι ποδοσφαιρικά. Στα παπάρια μου αν ο Σύριζα πάρει το πρωτάθλημα στις εκλογές. Με ενδιαφέρει τι θα κάνει αν αύριο γίνει κυβέρνηση. Τι ψάρια θα πιάσει. Αν θα οφελήσει περισσότερο τον τόπο από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ.

Ο Μαρινάκης με τον Ολυμπιακό είναι κυβέρνηση στο ποδόσφαιρο. Τέσσερα χρόνια έχει 4 πρωταθλήματα. Και τι κατάφερε ο Μαρινάκης. Να μεγαλώσει το «αντιολυμπιακό μέτωπο» σ’ όλη την Ελλάδα.

Να το τελειώνω: Στόχος του Ολυμπιακού είναι, πρέπει να ‘ναι η Ευρώπη. Το πρωτάθλημα απλά αποτελεί το μέσο για να παίζει ο Ολυμπιακός στο γήπεδο του, στην Ευρώπη. Αυτά τα ίδια τα γράφει ο αποδυτηριάκιας εδώ και 30 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:

Στάσιμος ο Ολυμπιακός παρά το 4-2