Η «ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΣΧΟΛΗ» ΤΩΡΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ!

πηγή: Intime
 

Με μια κουβέντα τι έγινε στο ντέρμπυ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Ο ένας κυνηγάει τον άλλον στο πρώτο ημιχρόνιο. Ο ένας φοβόταν τον άλλον. Και οι δύο ομάδες ασχολούνταν με τον αντίπαλο. Στην επανάληψη τελείως διαφορετικό σκηνικό, ίσως επειδή έγινε τόσο γρήγορα το 1-0, κάποια δευτερόλεπτα καπάκι μετα τη χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού να σκοράρει.

Πάνω-κάτω ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημιχρόνιο, το ίδιο και ο Ολυμπιακός, που δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Ο ρυθμός, όμως, που έδωσε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, κι όχι ο Ολυμπιακός, ξεγύμνωσαν περισσότερο τις αμυντικές αδυναμίες του πρωταθλητή. Δύο γκολ προσφορά και κάμποσες ευκαιρίες στον Παναθηναϊκό.

Τι γίνεται απ' εδώ και πέρα; Ο καθένας στο δικό του δρόμο. Οι δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος θα παλαίψουν με τον... εαυτό τους. Ο Ολυμπιακός με τα δικά του προβλήματα, ο Παναθηναϊκός με ποδοσφαιριστές στους οποίους δεν υπήρξε ποτέ η σκέψη του πρωταθλητισμού. Αυτή είναι η αλήθεια.

Ο Αναστασίου παραμονές του ντέρμπυ με τον Ολυμπιακό είπε στους παίκτες ό, τι πιο σοφότερο υπάρχει στο ποδόσφαιρο. «Εσείς το παιχνίδι σας. Δεν χάνετε από καμμία ομάδα αν παίξουμε όπως στις προπονήσεις». Τι σημαίνει αυτό; Ασχολούμεθα με τον εαυτό μας, κυρίως. Όχι με τον αντίπαλο, με την έννοια ότι δεν θα μας παρασύρει αυτός και δεν θα κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, όπως το έχουμε σχεδιάσει.

Μίλησε η «ολλανδική σχολή» στην οποία ανήκει ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Στο γήπεδο παίζουμε αυτό που μπορούμε. Αυτό που έχουμε διδαχθεί. Αυτό που ξέρουμε. Ανεξάρτητα ποια είναι η αξία μας, η ποδοσφαιρική μας αντίληψη δεν θα επηρεαστεί αρνητικά από τον αντίπαλο. Θα κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, δεν θα ευνουχίσουμε την όποια ποδοσφαιρική προσωπικότητά μας από το πως θα παίξει ο αντίπαλος.

Μια τέτοια ολλανδικής ταυτότητας φιλοσοφία θα βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, όχι να... κυνηγάει βαθμολογικά τον Ολυμπιακό, όσο το να έχει τις λιγώτερες απώλειες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος;

Διαβάστε ακόμα:

Εγκαταλείπει τον Ολυμπιακό ο κόσμος του!