ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

πηγή: Intime
 

Άσε στην άκρη την βαθμολογία. Τα τσαλίμια που έκανε η βαθμολογία του πρωταθλήματος. Που ανέβασε κάποια στιγμή στην πρώτη θέση τη φούσκα ΠΑΟΚ. Που έκανε διεκδικητή του τίτλου του μεταπολυμετοχικό, δηλαδή τον φτωχούλη Παναθηναϊκό, που συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση μνημονίου άνευ τρόικας. Άσε, λοιπόν, στην άκρη τι δείχνει η βαθμολογία και δες ποιος είναι ο Ολυμπιακός στο γήπεδο.

Συγκεκριμένα πράγματα. Το χειρώτερο που θα μπορούσε ο Ολυμπιακός με την ομαδίτσα της Ουκρανίας ήταν να πάρει το 0-0. Κι όμως, έχασε 2-0. Και τρώει άλλα δύο τεμάχια, και πολύ εύκολα, από τον Παναθηναϊκό η ομάδα που δεν μπορεί να κερδίσει στο Καραϊσκάκη την ΑΕΚ της Β' εθνικής. Ερχεται και η χθεσινή εμφάνιση για να ολοκληρώσει την άποψη για τουρλουμπούκι. Τι συμβαίνει;

Ο Ολυμπιακός δεν είναι ομάδα. Παίκτες έχει, ομάδα δεν έχει. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Η παρουσία καλών παικτών δεν εγγυάται τη συγκρότηση καλής ομάδας. Και πως να παρουσιάζει αξιόμαχο σύνολο ο Ολυμπιακός με χθεσινούς παίκτες που δεν έχουν αύριο στον Ολυμπιακό; Με ποδοσφαιριστές που ήρθαν χθες, γνωρίζουν ότι παρκαρίστηκαν στο λιμάνι και αύριο θα φύγουν, όπως όλοι που έχουν έρθει στον πρωταθλητή τα τελευταία χρόνια.

Στον Ολυμπιακό επί Μαρινάκη ο ποδοσφαιριστής έρχεται για να φύγει. Όχι για να δεθεί με την ομάδα. Να γίνει κομμάτι της. Στην καριέρα του ο Ολυμπιακός να αποτελέσει κεφάλαιο ζωής.

Το ζητούμενο σε κάθε ομάδα είναι να κτίσει πρώτα το σκελετό. Τον κορμό. Τη ραχοκοκκαλιά της ομάδας. Αυτή η μη ορθολογική τακτική του Μαρινάκη να καταστήσει τον Ολυμπιακό κέντρο διερχομένων δεν βγάζει πουθενά. Ο μεγαλομέτοχος υποστήριξε, κι ίσως έχει δίκαιο, ότι διαφοροποιείται δεν μπορεί να λειτουργήσει με οικονομική αυτάρκεια η ΠΑΕ.

Δεν έχει άλλο δρόμο ο Μαρινάκης παρά να... μην αλλάζει ολόκληρη την ομάδα κάθε χρόνο. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Άλλο ρίχνω ζάρια στην κουβέρτα κι άλλο κτίζω ομάδα. Και τους ένδεκα κορυφαίους στον κόσμο να έχεις πάλι χρειάζεσαι χρόνο για να γεννηθεί και να ανδρωθεί μια ομάδα.

Διαβάστε ακόμα:

Τα προσωπικά δεδομένα Αλαφούζου - Μαρινάκη