ΓΙΑΤΙ «ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ» Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

πηγή: Intime
 

Βρε, κορόιδα, γιατί ψάχνετε ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης, λέει, του Μαρινάκη στον Ολυμπιακό. Ποιος, δηλαδη, θα είναι ο αχυράνθρωπος, το μαϊμού αφεντικό στην ΠΑΕ για να λέμε την ουσία της ιστοριούλας.

Σημασία έχει ότι ο μεγαλομέτοχος κάνει τη ντρίμπλα του, παρά τα κιλά του. Ότι υποχρεώνεται ο άνθρωπος να βγει από τη βιτρίνα του καταστήματος και να «αποσυρθεί» μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Αυτό έχει σημασία, όχι ότι θα μπει ο τάδε ή, ο δείνα στη θέση του εφοπλιστή.

Κανένας δεν θα μπει στη θέση του Μαρινάκη. Κανένας δεν θα αναλάβει ενεργό και προσωπικό ρόλο επειδή θα «ονομαστεί» πρόεδρος της ΠΑΕ. Θα είναι απλά ο «μπροστινός».

Γιατί, λοιπόν, ο Μαρινάκης «παραιτείται», δηλαδή σταματά να είναι στα χαρτιά, τυπικά πρόεδρος της ΠΑΕ. Επειδή δεν ξέρει τι μέρα ξημερώνει αύριο. Επειδή, λέει ο αποδυτηριάκιας, κάθε μέρα «γίνεται παιχνίδι» στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, όπου κατά τον ανακριτή ήδη ο Μαρινάκης είναι ύποπτος ότι αυτός την «διεύθυνε». Κάθε μέρα, λοιπόν, κάτι καινούργιο προστίθεται στη φάση της ανάκρισης και κανείς, ίσως ούτε και ο ανακριτής, δεν γνωρίζει ποια θα είναι η τελευταία, η τελική του κουβέντα.

Συγκεκριμένα. Είναι δύσκολο να προφυλακιστεί ο Μαρινάκης όταν πια θα έχει παραιτηθεί από την ΠΑΕ. Προφυλακίζεται κάποιος αν είναι ύποπτος, αν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινω πράξεων. Όταν ο κατηγορούμενος δεν βρίσκεται στο πόστο του, στη θέση που τον διευκόλυνε για την όποια εγκληματική δράση, δεν υπάρχει λόγος προφυλάκισης. Θεωρητικά μιλάμε. Πάντα.

Είναι και το άλλο. Κομματάκι απίθανο είναι να αποκλειστεί από το τσάμπιονς ληγκ ο Ολυμπιακός όταν ο κατηγορούμενος στην Ελλάδα Μαρινάκης σταματήσει να έχει θέση στο Δ.Σ. της ΠΑΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Η μεγαλύτερη δυσφήμιση του Ολυμπιακού