ΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΚΟΥΑΡΔΙΟΛΑ

 

Γράφει ο Βενέδικτος Παρλαβάντζας

Δεν ξέρω φίλε. Τους φοβάμαι, τους Γερμαναράδες. Τους αντιπαθώ και τους φοβάμαι. Δεν τους αντιπαθώ επειδή τους φοβάμαι. Οπως στο είπα. Τους αντιπαθώ και τους φοβάμαι. Χάσανε 3-0 στη Βαρκελώνη. Στην έδρα τους; Μην μου πεις πως δεν το γυρνάνε. Πού το ξέρεις; Ολα παίζουν με αυτά τα αγριοκάτσικα από τη Βαυαρία.

Είδες φίλε τον Μέσι; Τι τσόγλανος! Αρτίστας, αλλά και τσόγλανος. Στο δεύτερο γκολ δεν λυπήθηκε καθόλου το φουκαρά τον Μπόατεγκ. Ο αφρο-Γερμανός (νέα σικ έκφραση) ελλείψη ικανής μέσης να ανταποκριθεί στο κολπάκι του Μέσι, ξάπλωσε. Αυτό πρόλαβε να σκεφτεί, αυτό έκανε. Ξάπλωσε. Ολα τα άλλα που γράφουνε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εμπνευσμένες μεν, μαλακίες δε.

Εδώ γράφουμε σοβαρά πράγματα. Μπαίνουμε στο αεροπλάνο της επιστροφής για το Μόναχο. Μαζί με τον Γκουαρδιόλα. Τι σκέφτεται άραγε ο καραφλογέρακας; Πώς είναι δυνατόν να την πάτησε έτσι, αυτός; Το δημιούργημά του τον έπνιξε. Και δεν μιλάμε για κανέναν χλιμίτζουρα. Ο τύπος είναι σοβαρός επιστήμονας του ποδοσφαίρου. Αποσύρθηκε από Μπάρτσα, άραξε και το φιλοσόφησε, συμφώνησε με την Μπάγερν έξι μήνες πριν αναλάβει. Τι έκανε σε αυτό το διάστημα;

Το πρωί λιγκουαφόν στα γερμανικά, το βράδυ στα θέατρα του Μπρόντγουεϊ να μετρά τις υπερπαραγωγές. Δεν ξόδευε το χρόνο του άσκοπα στην Ν. Υόρκη. Κάθε πράξη θεατρικού έργου κι ένα σύστημα. Κάθε λιμάνι και καημός. Ωπα γράψε λάθος. Μέγιστος Πάνος Γαβαλάς πάντως. Αρπα το.

.

Επιστρέφουμε στο Μανχάταν, το οποίο παρεμπιπτόντως είχανε και πουλήσανε οι μαλάκες οι Ολλανδοί αντί 24 δολαρίων. Και μετά θέλουν να πάρουν μουντιάλ. Τα παπάρια μου θα πάρουνε.

Μιλάγαμε για τον Γκουαρδιόλα. Ολη την ημέρα μελέταγε σπουδαίους Γερμανούς συγγραφείς. Υπάρχουν κύριε φίτσουλα. Δεν σημαίνει επειδή μισείς τους Γερμανούς, ότι δεν έχουν βγάλει σπουδαίους συγγραφείς. Δεν θα σε πάω στον Γκαίτε, ας μείνουμε στους Ερμαν Εσε, Τόμας Μαν, Γκύντερ Γκρας και στον Γκέρχαρντ Χάουπτμαν. Μάλιστα κύριε. Γκέρχαρντ Χάουπτμαν και δεν πρόκειται για δεξιό φουλ μπακ της Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ επί εποχής Χανς Βαϊσβάιλερ.

Ξεφύγαμε ξανά. Μιλάγαμε για τον Γκουαρδιόλα, ο οποίος είναι επιμελής και φιλομαθής από μικρός. Να σου πω και το φοβερό παρασκήνιο. Οταν έπαιζε μπάλα στην Μπάρτα, επειδή διάβαζε όταν οι άλλοι κρεπάλιαζαν, του είχαν βγάλει το όνομα. Ποιο όνομα; Οτι ήταν ντιγκιντάγκας. Λελουδιάρης. Πισωγλέντης, ντε! Δεν κάνω πλάκα. Μάλιστα ένας ρουφιάνος που έχω, ο οποίος μένει στον πρώτο παράλληλο δρόμο δυτικά του Καμπ Νου μου είπε ότι αυτός ήταν ο λόγος που έφυγε για την Ιταλία. Βαρέθηκε να του πετάνε υπονοούμενα για τις σεξουαλικές προτιμήσεις του. Βεβαια, πολλά χρόνια αργότερα όταν ως προπονητής ασελγούσε σε όλες τις ομάδες της υφηλίου, ο Πεπ έγινε μέγας γαμιάς!

Ξαναμπαίνω στο αεροπλάνο της επιστροφής στο Μόναχο. Ο Γκουαρδιόλα είναι σκεπτικός. Μαλακία του που έπαιξε για σχεδόν ένα ημίχρονο με τρεις στην άμυνα. Αυτό δεν μπορεί να το χωνέψει. Αλλα είχε στο μυαλό του. Δεν του βγήκαν. Απομένουν έξι μέρες να το μελετήσει. Κλείνει τα μάτια του. Ξέρει ότι τις καλύτερες ιδέες τις έχει την παραμονή των αγώνων. Ακόμα κι αν χάσει, αυτός θα έχει κερδίσει. Παίζει εναντίον του εαυτού του. Ο παλιός ήταν υπέροχος. Ο καινούργιος προσπαθεί να τον υπερβεί. Δεν είναι εύκολο. Μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο ακόμα. Εδώ από πισωγλέντη που τον λέγανε, τον αναδείξανε σε αρχιγαμιά, σε μια τριάρα θα κωλώσει;

Διαβάστε ακόμα:

Οταν ο Αστραπόγιαννος καθάρισε για τη Ρεάλ