Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ

πηγή: Intime
 

Ο μεγάλος αντίπαλος του Παναθηναϊκού απόψε είναι ο εαυτός του. Το παρελθόν του. Το όνομά του στην Ευρώπη, από το οποίο σταθερά όλο και απομακρύνεται. Βάρος παραπανήσιο είναι αυτό στην πρώτη αναμέτρηση κόντρα στη Μπρυζ. Πίεση να μη βρεθούν πάλι στις στάχτες τα όνειρα και οι προσδοκίες. Μην πάει χαμένη μια ακόμα χρονιά.

Στο κόλπο η Μπρύζ, δεν παίζει μόνο το σόι από μνήμες επικές του Παναθηναϊκού στας Ευρώπας. Έχει και αυτή παράσημα στο πέτο, είναι Ιστορικά η Νο3 ομάδα του Βελγίου. Μη ξεχαστούμε, μην την περάσουμε κάποια του Ανατολικού Μετώπου, Ζίμπρου, Λοκομοτίβα και λοιπά λιμά.

Σύμφωνοι, της μεσαίας τάξης η Μπρυζ, φτηνιάρικη γκλαμουριά, δεν απασχολεί τις κοσμικές στήλες του τσάμπιονς ληγκ, όμως όχι και κλοσάρ. Όπως ο Παναθηναϊκός θα παίξει για την φανέλλα και τα πακέτα, το μεροκάματο του τρόμου στη Λεωφόρο ισχύει και για την Μπρυζ.

Άσχετα παραμυθάκια έμπειρων της πλάκας σχολιογράφων ότι όλα εξαρτώνται από τον Παναθηναϊκό. Σφαγή θα γίνει, και μήπως στο τέλος μία από τις δύο ομάδες μείνει χωρίς κοψίδι στο χέρι. Φύγει από το γήπεδο αποκλεισμένη από το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

Ο Γιάννης Αναστασίου στον Παναθηναϊκό δύο χρόνια έχει φάει αρκετά χαστούκια, εντός και εκτός συνόρων. Να, που ακόμα δεν έχει αποκτήσει αυτό που λέμε πρακτικό μυαλό. Της ολλανδικής σχολής είναι, κυνηγάμε το γκολ, στο φινάλε Παναθηναϊκός είμαστε, όχι Καλλονή και Πλατανιάς. Δεν πάει έτσι στον μνημονιακό Παναθηναϊκό.

Σήμερα το βράδυ η αγωνία είναι να μπει το γκολ, τα γκολ. Ο Μακιαβέλι δίδαξε Ο Σκοπός Αγιάζει τα Μέσα. Ειδικά σ’ αυτό το ματς, που ακόμα είναι ανέτοιμος ο Παναθηναϊκός, ας ξεχάσει ο Αναστασίου τους Γκουαρδιόλες. Τα σοφιστικέ προπονητικά συστήματα, μάλιστα όταν οι παίκτες του δεν μπορούν να ανταποκριθούν και κάποια στιγμή χαμένοι στη μετάφραση ψάχνονται να προσαρμοστούν στον αγώνα αφήνοντας κενά στην άμυνα.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος Σάντσες, κλειδί ο Κουτρουμπής