ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΗΓΚ ΚΑΙ ΓΙΟΥΡΟΠΑ

πηγή: Intime
 

Οι γάβροι, λέω για τους θρασείς και προκλητικούς, που γίνονται θρασείς με σκοπό να κάνουν την πλάκα τους στους άλλους, παοκτσήδες, αεκτζήδες, παναθηναϊκούς, λένε ότι Εμείς παίζουμε Ευρώπη, εσείς όχι. Η οπαδική καζούρα δεν βγάζει πραγματικότητα.

Ο Ολυμπιακός της Ευρώπης ξεκίνησε και τούτη τη σαιζόν με στόχο τη διάκριση στο τσάμπιονς ληγκ, για να μη ξεχνιόμαστε. Και απέτυχε. Κι όχι μόνον η αποτυχία του τον έστειλε στο γιουρόπα ληγκ. Είναι και το άλλο. Ότι ο Ολυμπιακός σήμερα δεν είναι σε καλή κατάσταση, όχι όπως όταν κέρδιζε Άρσεναλ στο Λονδίνο και δυο φορές τη Δυναμό Ζάγκρεμπ.

Η αποτυχία είναι αποτυχία. Δεύτερο πράμα είναι το γιουρόπα. Δεν τα κατάφερε στο Καραϊσκάκη με την Άρσεναλ ο Ολυμπιακός και αποκλείστηκε. Όπως δεν τα είχε καταφέρει στο Μάντσεστερ ενώ είχε κερδίσει στο Καραϊσκάκη με 2-0 την Γιουνάιτεντ. Άρα, ο Ολυμπιακός είναι μέχρι εδώ, μέχρι τους ομίλους του τσάμπιονς ληγκ.

Όχι, κύριε! Όταν είσαι Ολυμπιακός κι όχι Μπάγερν και Παρί, Μπαρτσελώνα και Τσέλσυ, Άρσεναλ και Ρεάλ, αξίζει να είσαι περήφανος όταν διεκδικείς πρόκριση στους «16» του γιουρόπα. Ναι, μεν η Νο2 διοργάνωση δεν είναι απλά η δεύτερη μπίζνα, αλλά στη σκιά της πρώτης, του τσάμπιονς ληγκ, αλλά...

...Από την άλλη, στους «32» του γιουρόπα μαζύ με τον Ολυμπιακό κυκλοφορούν ονοματάρες της Ευρώπης, πολύ πιο φιρμάτες από τον πρωταθλητή Ελλάδος. Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άγιαξ, Πόρτο, Τότεναμ, Φιορεντίνα, Ντόρτμουντ, Μαρσέιγ, Σεβίλη, ομάδες με τίτλους και διακρίσεις στην Ευρώπη, που στερείται ο Ολυμπιακός.

Δεν είναι λίγο, είναι πολύ για τον Ολυμπιακό να έχει την ευκαιρία να αναμετρηθεί με ιστορικές ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμα:

Τυφλό παιχνίδι του Ολυμπιακού με Αντερλεχτ