Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΤΟΥ ΣΥΛΒΑ

πηγή: Intime
 

Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι της λεπτομέρειας. Των λεπτομερειών. Το γκολ θα γράψει διότι το ποδάρι του ποδοσφαιριστή πρόλαβε τη μπάλλα, ένα εκατοστό του δευτερολέπτου αργότερα η δουλειά δεν γίνεται. Όπως αν το σουτ φύγει μια πιθαμή πιο πλάγια, πιο όρθια. Το ίδιο αν ο τερματοφύλακας δεν βρει τη μπάλλα, δεν την φθάσει για πέντε εκατοστά.

Επηρεάζουν αποφασιστικά ένα ματς και τα χοντρά, όχι μόνον τα ψιλά. Ο Μάρκο Σύλβα σα να μην ήτανε στο γήπεδο. Δεν είχε επαφή με τον αγώνα Ολυμπιακού-Άντερλεχτ έτσι όπως εξελισσότανε. Δεν «έβλεπε» ότι το έργο βρώμαγε. Και ότι πιθανότατα, για τίποτα δεν είσαι σίγουρος στη μπάλλα, σ' αυτό το άτιμο το ποδόσφαιρο, λέω ότι το ματς πήγαινε στην παράταση, όπου πάλι δεν ήταν σίγουρο πως κι εκεί θα κρινόταν η πρόκριση.

Ο Αλβανός προπονητής της Άντερλεχτ έβγαλε τον αρχιπαικταρά του. Τεράστια κίνηση. Τον Τζούρισιτς, κι αυτή ήταν η πρώτη αλλαγή του Μπέσνικ Χάσι, στο '82! Ο Σύλβα είχε ήδη κάνει τις δύο αλλαγές, από το 50 και το 67, και την τρίτη καπάκι με την πρώτη αλλαγή του Αλβανού συναδέλφου, στο 83. Φανερό, ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού ήθελε την πρόκριση μέχρι τα 90, είχε ξεχάσει την... παράταση.

Κι όμως! Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο δεν έδειχνε ικανός να κτυπήσει το ματς και ψυχολογικά κατέρρεε... Ο Αλβανός γέμιζε το εξάσφαιρο στην παράταση, ο Πορτογάλος έπαιξε άσφαιρος την παράταση.

Διαβάστε ακόμα:

Σενάριο ταινίας πορνό για τον Ολυμπιακό