ΓΙΑ ΚΟΛΑΤΣΟ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΑ ΠΡΕΖΟΝΙΑ

πηγή: Intime
 

Η Ελλάδα, λέει, ποτέ δεν πεθαίνει. Το γνωστό ποίημα, που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Το σωστό είναι να πεις ότι η Ελλάδα πάντα θα ξευτυλίζεται. Το πιο φοβερό. Να στήνει τα οπίσθιά της σε απατεώνες. Σε ξένους που είναι μάρκα μ' έκαψες και εκπροσωπούν τις αξίες και τις αρχές της Ευρώπης.

Οι κομπιναδόροι της FIFA και της UEFA, οι σοβαροί και αξιόπιστοι κομπιναδόροι του διεθνούς ποδοσφαίρου, για μια φορά ακόμα, τραβάνε το αυτί της Ελλάδος. Πολύ καλώς πράττουν. Επειδή η Ελλάδα, αυτό το ανέκδοτο που λέγεται Ελλάδα, δίνει δικαιώματα.

Συγκεκριμένα. Πάλι τα ίδια. Πάλι ένας υπουργός αθλητισμού κάνει μαγκιές, μόνο για να δείξει παραμύθι φούρναρης ότι θέλει να πολεμήσει τη βία, τη διαφθορά. Το έκανε υπουργός του ΠΑΣΟΚ, το έκανε υπουργός της ΝΔ, το κάνει και ο περίεργος του Σύριζα. Χωρίς καμμία σκέψη, χωρίς καμμία αγωνία αποτελέσματος. Μόνο για να πουλήσουν τσαμπουκά.

Έτσι και ο Κοντονής Σταύρος. Διέκοψε το κύπελλο Ελλάδος. Για ποιο λόγο; Για κανέναν. Με ποιο στόχο; Για κανέναν. Διακόπτω το κύπελλο, αποφάσισε ο Κοντονής Σταύρος, επειδή είμαι κι εγώ στο παιχνίδι. Επειδή κάτι πρέπει να κάνω, να δείξω ότι υπάρχω.

Κι έρχονται τα διεθνή όργανα και βγάζουν κόκκινη κάρτα στον Έλληνα υπουργό. Με ποιο δικαίωμα επεμβαίνεις. Τι να πει ο Συριζαίος; Ό, τι πει είναι ανοησίες.

Βεβαίως οφείλει να παρέμβει ο αρμόδιος υπουργός. Πολιτικά και αποφασιστικά. Όχι ρητορικά και αέρα πατέρα. Να παρέμβει για να καθαρίσει τη μπουγάδα. Και να γράψει στις κάλτσες του τις FIFA και UEFA. Και να καθαρίσει το ποδόσφαιρο από τις «παθογένειές» του, όπως λέει. Αυτό, όμως, δεν γίνεται με το στόμα. Ούτε χρειάζεται τη... συνεργασία των προέδρων των ΠΑΕ.

Ο Κοντονής Σταύρος, όμως, υπουργός αθλητισμού από τον Ιανουάριο του 2015 βαράει μύγες. Κανένα σχέδιο. Παίζει ακριβώς όπως όλοι οι προηγούμενοι. Με φοβέρες και απειλές. Για να τον φοβηθούν τα... πρεζόνια των γηπέδων. Αυτό θαρρεί ο υπουργός; Ότι θα κλάσουν μαλλί οι χούλιγκαν. Για κολατσό τον έχουν τον συριζαίο.

Διαβάστε ακόμα:

Της ίδιας φυλής και οι χούλιγκαν της Λευκάδας