ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΒΑΡΥΜΑΓΚΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

πηγή: Intime
 

Ο υφυπουργός αθλητισμού Κοντονής Σταύρος το παίζει σκληρός. Για ποιο λόγο; Μόνον για έναν λόγο. Πουλάει μούρη. Και ό,τι πιάσει. Είναι περισσότερο σίγουρος από τον καθένα, τους φαύλους της ΕΠΟ, τους τυχοδιώκτες μεγαλομέτοχους των ΠΑΕ, όσους κυκλοφορούν ως δημοσιογράφοι, πως δεν είναι σε θέση να πετύχει κάτι. Ενάντια στη βία, ενάντια στη διαφθορά.

Και πώς να «πετύχει» κάποιος χωρίς συγκεκριμένη πολιτική πρόταση. Χωρίς ένα στοιχειώδη σχεδιασμό προκειμένου να φτιάξει τέτοιο γήπεδο στο χώρο όπου δεν θα ευνοούνται οι στημένες διαιτησίες, όπου θα δημιουργηθούν συνθήκες παραγωγής εσόδων των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών.

Ο συριζαίος υφυπουργός από την πρώτη μέρα που παριστάνει τον κυβερνητικό λειτουργό, πέρασαν κιόλας 14 μήνες, περπατάει στα βήματα των προκατόχων του. Στον πόντο. Παίζει μπάλλα, όχι κάτι άλλο, με το στόμα. Φοβερό; Παρλάρει 14 μήνες. Με ρητορικό τσαμπουκά μεταπολιτευτικής κοπής, όπως όλοι οι προηγούμενοι υφυπουργοί.

Το μοτίβο Κοντονή Σταύρου. «Είμαστε αποφασισμένοι», λέει. Σε τι; Για ποιο πράμα; Αέρα πατέρα, κλασική πολιτικάντικη πατέντα από τα παληά. «Δεν κάνουμε πίσω», λέει. Ποιο είναι το... μπροστά που έχει κάνει;

Και επειδή ο φαιδρός πολιτικά και παλαιοκομματικά Κοντονής Σταύρος δεν έχει παρουσιάσει έργο, επειδή η καθημερινότητα του ποδοσφαίρου τον διασύρει ως πανηγυρικά ανύπαρκτο από τη μία και από την άλλη κυνηγάει τις εντυπώσεις επικοινωνιακά, έστησε τη σημερινή συνάντηση με τους «3».

Σε καμμία δημοκρατική χώρα δεν θα συνέβαινε τούτη η κοινωνική πρόκληση. Ο κρατικός λειτουργός, αυτός που εκπροσωπεί τους θεσμούς, να συζητάει με τρεις εκπροσώπους ανταγωνιστικών ανωνύμων εταιρειών, όχι με τα όργανα, όχι με την ΕΠΟ, όχι με τη διοργανώτρια του πρωταθλήματος, στο οποίο δεν συμμετέχουν μονάχα τρεις ΠΑΕ. Πού να το πεις!

Είπαμε, όμως. Μία είναι η αγωνία του Κοντονή Σταύρου. Να πουλήσει μούρη. Να τσουρνέψει δημοσιότητα λόγω της δημοφιλίας Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Και να πουλήσει μπαλαμούτι ότι στριμώχνει τους ισχυρούς, τους βαρύμαγκες της πιάτσας Σαββίδη, Μελισσανίδη, Μαρινάκη. Γελοιότητες. Επιπέδου γλάστρας.

Θα βγει τίποτα απ' αυτή την σημερινή συνάντηση, που απλά επιβεβαιώνει και με κυβερνητική βούλα ότι η Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει τριτοκοσμική. Μια μπανανία. Τι να βγει από ένα εφετζήδικο σκηνικό όπου θα κυριαρχήσουν τα... «ΘΑ» για να ξεφύγει το ποδόσφαιρο από τις λάσπες.

Διαβάστε ακόμα:

Σικέ η κόντρα ΕΠΟ και Κοντονή Σταύρου