Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΑΚΑΣ

πηγή: Intime
 

Ο Ολυμπιακός, λέει, έχει προτάσεις για το ποδόσφαιρο. Αστείο. Ότι μια μεγάλη ΠΑΕ έχει αγωνία να γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρο. Μοιάζει με ανέκδοτο. Αν ήμουν ο καραγκιοζοπαίκτης Ευγένιος Σπαθάρης θα έφτιαχνα και μια ιστορία. Ο Καραγκιόζης Υπουργός. Και θα είχε μεγαλύτερη πλάκα από τον Καραγκιόζη Μάγειρα, τον Καραγκιόζη Αστροναύτη, τον Καραγκιόζη Φούρναρη κ.λ.π.

Μόνον «ο Καραγκιόζης Υπουργός» στο Θέατρο Σκιών θα καλούσε στο γραφείο του τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Ένας κανονικός υπουργός θα ξηγιότανε αλλοιώς:
-Έχεις, κύριε Μαρινάκη, προτάσεις για το ποδόσφαιρο; Δεν θα πάρω!

Το ίδιο θα έλεγε ο σοβαρός υπουργός, αυτός που είναι αληθινά αποφασισμένος να κάνει κάτι κι όχι ο λαϊκιστής Κοντονής Σταύρος που αγνοεί ότι ο Ολυμπιακός, όπως άλλωστε και ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, είναι τα αιώνια και τεράστια για τα ελληνικά μέτρα μεγέθη του ντόπιου ποδοσφαίρου. Άρα, αν πράγματι το πρωτάθλημα είναι για κλωτσές, την ευθύνη πρώτα απ' όλα, πάνω απ' όλους, την έχουν αυτές οι 4 ομάδες. Όχι η Καλλονή και ο Πανιώνιος, ο Ηρακλής και ο Πλατανιάς.

Ο Μαρινάκης και ο κάθε Μαρινάκης, και ο κάθε Αλαφούζος, το μόνο που έχουν να πουν, το μόνο που αξίζει να τους ακούσεις, είναι η απολογία τους. Αυτοί ως εκπρόσωποι των ομάδων τους είναι ιστορικά υπόλογοι για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Είναι, λοιπόν, καραγκιοζισμός του Κοντονή Σταύρου να μας λέει ότι αν τα βρουν οι «4», δηλαδή αυτοί που περισσότερο ευθύνονται, τότε ο ίδιος, ως κανονικός υπουργός, όχι ως Καραγκιόζης Υπουργός, θα έχει κάνει το... καθήκον του.

Όχι, κύριοι των μεγάλων ΠΑΕ, θα έλεγε ο σοβαρός υπουργός. Δεν έχω τίποτα να περιμένω απ' εσάς. Εσείς θα μ' ακούσετε. Κι αυτά που θα αποφασίσει η κυβέρνηση, θα τα αποφασίσει ερήμην των μεγάλων ΠΑΕ.

Διαβάστε ακόμα:

Διασυρμός υπουργού να ασχολείται με τα οφσάιντ του διαιτητή