Στη σιδερενια κυλοτα της Θατσερ δεν χωραει ο... Τσιπρας

 

Το ακούς τούτες τις μέρες από... αριστερά, από πλευράς κυβερνητικής. Γιατί να μην εξαφανίσει τον χουλιγκανισμό και ο Τσίπρας, όπως έκανε η Θάτσερ στην Αγγλία. Μια τέτοια κουβέντα δεν την λες. Αν την πεις, είσαι της πλάκας. Επειδή συγκρίνεις δύο ανόμοια πράγματα. Δύο διαφορετικές καταστάσεις.

Να το πω αλλοιώς. Όση σχέση έχει το αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με το ελληνικό, τόση είναι η... σχέση, εννοώ η... διαφορά των δύο, της πρεμιέρ ληγκ με την σούπερ ληγκ. Άντε να κλείσουμε τα μάτια και να πούμε ότι στέκεται να γίνει σύγκριση ανάμεσα στην σιδηρά κυρία Μαργαρίτα Θάτσερ και στο προσκοπάκι Αλέξη Τσίπρα. Αν πράγματι συγκρίνεται το πολιτικό σύστημα της Αγγλίας μ' αυτό της Ελλάδος.

Με μια κουβέντα. Το πολιτικό σύστημα της Αγγλία διαχειρίζεται τα συμφέροντα της χώρας, ενώ στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα υπηρετεί με το γνωστό φαύλο τρόπο τον λαό. Τον 12ο παίκτη. Τον κυρίαρχο λαό. Μιλάμε για την ημέρα με τη νύχτα, για όσους δεν έχουν τσίμπλες στα μάτια.

Στην Αγγλία κάποια στιγμή, επί Θάτσερ, αποφάσισαν ότι ο χουλιγκανισμός στα γήπεδα είναι ΕΘΝΙΚΑ επιζήμιος. Και επειδή τα ακραία φαινόμενα της ένοπλης αλητείας στα γήπεδα έθιγαν και την βρετανική οικονομία και τη διεθνή εικόνα της χώρας, τελείωσαν τον χουλιγκανισμό στα όρια της συντριβής της εξαφάνισης. Τα προσεχή 217 χρόνια είναι αδύνατον να επαναληφθούν τα έκτροπα του παρελθόντος. Τέλος.

Στην Ελλάδα κάθε φορά που η έκρηξη του χουλιγκανισμού βαράει κόκκινο, ένα κρίσιμο παιχνίδι δεν αρχίζει, άλλο διακόπτεται, ο συριζαίος υπουργός αναβάλλει πρωτάθλημα, ματαιώνει κύπελλο, και πάντα στην κουβέντα ακούγεται το όνομα Θάτσερ.

Κακώς και ματαίως περιμένουν από την ελληνική κυβέρνηση να ξηγηθεί όπως η Θάτσερ. Όπως κακώς και αστόχως βάζουν στη ζυγαριά από τη μία τον Τσίπρα και από την άλλη την Θάτσερ. Δεν είναι θέμα μόνο προσώπων. Και η Θάτσερ αν ήταν πρωθυπουργός στην Ελλάδα θα πολιτευόταν όπως ο Παπανδρέου, ο Σαμαράς, ο Τσίπρας. Χαίρετε.

Διαβάστε ακόμα:

Πρώτο τραπέζι Σύριζα ο Κοντονής Σταύρος