ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΜΠΑΡΤΣΑ ΣΤΑ... ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

 

Το σύμπαν του ποδοσφαίρου στον πλανήτη περιμένει πώς και πώς το ξεχωριστό γεγονός της αναμέτρησης σήμερα της Ρεάλ και της Μπαρτσελώνα. Στην Ελλάδα το θέμα των ημερών είναι το αναμενόμενο grexit με απόφαση της FIFA, της παγκόσμιας συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Τα πράγματα μιλάνε μόνα τους.

Ποδόσφαιρο σημαίνει γήπεδο. Αγωνιστικός χώρος. Εξέδρες. Παιχνίδι με δύο αντιπάλους. Στην Ελλάδα ποδόσφαιρο σημαίνει τι αναφέρει το αστυνομικό δελτίο. Και το δικαστικό ρεπορτάζ.

Κλήθηκε σε απολογία ο Δημήτρης Μελισσανίδης, μην αναφέρουμε το γιατί. Το ίδιο και ο Γιάννης Αλαφούζος, σε απολογία κι αυτός, για άλλο λόγο. Το ζήτημα είναι γιατί τα όργανα φθάνουν να δικάζουν τα αφεντικά των μεγάλων ΠΑΕ.

Το κοντράστ είναι ξεβρακωτικό. Ρεάλ-Μπαρτσελώνα, όπως ακόμα και Λέστερ-Σάουθαμπτον προκαλούν το διεθνές ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον. Και στην Ελλάδα απορρίφθηκε η αίτηση του Ευάγγελου Μαρινάκη, υπόδικου για εγκληματικές πράξεις στο πρωτάθλημα, να αρθούν οι σε βάρος του περιοριστικοί όροι.

Στα δικαστήρια και ο Ιβάν Σαββίδης, ο τέταρτος παρ' ολίγο «συνομιλητής» για το καλό του ποδοσφαίρου του υφυπουργού αθλητισμού. Δεν δέχεται την ποινή στον ΠΑΟΚ ο μεγαλομέτοχός του και προσφεύγει στη δικαιοσύνη κατά της ΕΠΟ.

Αυτό είναι το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα. Ύβρεις. Συκοφαντίες. Τραμπουκισμοί. Αλητείες, από επώνυμους και μη. Το ποδόσφαιρο δεν μας λείπει, όσο υπάρχουν οι τηλεοράσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Ποδοσφαιροθεραπεία με Μπαρτσελώνα - Ρεάλ