ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, Η ΠΑΕ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ

 

Περίφημα πάει ο Πανιώνιος του 2016, μέχρι που μπορεί να θεωρηθεί για την ποδοσφαιρική πραγματικότητα της Ελλάδος το ιδεώδες μοντέλο. Μια ομάδα με υγεία και φτηνό μπάτζετ που ξεχωρίζει αγωνιστικά και βαθμολογικά.

Η πορεία του Πανιωνίου, όσο κι αν αξίζει συγχαρητηρίων, μήπως είναι τυχαία; Συμπτωματική. Μήπως,όμως, αποτελεί προϊόν συγκεκριμένου σχεδιασμού και οφείλεται στην πολύ καλή συνεργασία του προέδρου της ΠΑΕ και του προπονητή; Δεν μπορείς να γνωρίζεις.

Εκείνο που λαμβάνει κανείς υπ' όψιν είναι ότι αυτό που παρουσιάζει τούτη τη σαιζόν ο Πανιώνιος έχει επαναληφθεί στο παρελθόν, τόσο από την ομάδα της Νέας Σμύρνης, όσο και από άλλες, αλλά δεν κράτησε περισσότερο από ένα χρόνο το... θαύμα. Να, γιατί παίζει το ερώτημα, αν πρόκειται περί «έκρηξης» του Πανιωνίου κι όχι ένα αγωνιστικό πρόσωπο διαρκείας τριών, πέντε φεγγαριών.

Η αστάθεια του Πανιωνίου είναι το... μόνιμο χαρακτηριστικό από την εποχή που οι ομάδες μετατράπηκαν σε ΠΑΕ. Ομάδα της ταλαιπωρίας αλλά και της παρανομίας που πέρασε από σαράντα κύματα και με αφεντικά που απασχόλησαν χοντρά τη Δικαιοσύνη.

Σα σήμερα 5 Απριλίου, το 1989, δημοσιεύθηκε στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» η έκθεση ορκωτών λογιστών της ΠΑΕ και διαβάζει κανείς πράγματα να σου σηκώνονται οι τρίχες κάγκελο. Ότι ο Μοβσεσιάν, που θεωρούνταν «μπροστινός» του Κοσκωτά, διαχειριζόταν τον Πανιώνιο ως «προσωπική» του επιχείρηση.

Την περασμένη Κυριακή 2 Απριλίου ο Πανιώνιος έπαιζε με τον Εθνικό και ο υπουργός οικονομικών Τσοβόλας δεν σφράγισε τα εισιτήρια του αγώνα. Κόντρα σ' αυτήν την απόφαση της Εφορίας ο Πανιώνιος απαγόρευσε την είσοδο στο γήπεδο κάθε κυβερνητικού λειτουργού αλλά και στα συνεργεία της κρατικής τηλεόρασης.

Σταματελάτος, Δήμος Νέας Σμύρνης, Μπέος χρημάτισαν πρόεδροι και διαχειριστές της ταλαίπωρης αυτής ομάδας, που υπήρξε και «Νέος» Πανιώνιος, αφού δύο φορές είχε υποβιβαστεί αγωνιστικά στην Β' εθνική.

Διαβάστε ακόμα:

Η φάρσα που παίζεται με την κάθαρση