ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ

πηγή: Intime
 

Συμφωνεί, λέει, ο αρμόδιος υφυπουργός αθλητισμού με την πρόταση της ΕΠΟ να γίνει ο τελικός κυπέλλου την προσεχή Τρίτη, 17 του μηνός. Προηγουμένως, βέβαια, ο σύντροφος μελέτησε για μία φορά ακόμα το καταστατικό του Σύριζα, μήπως ο ορισμός του αγώνα έρχεται κόντρα στις αντιμνημονιακές αρχές και γενικά την ιδεολογική πλατφόρμα του κυβερνώντος κόμματος.

Πάνω απ' όλα η συνέπεια. Σύριζα είμαστε. Η πρώτη φορά αριστερά. Όχι άλλα δεσμευόμαστε στον λαό, αλλά εφαρμόζουμε. Δεν γίνονται αυτά στους αγωνιστές της αριστεράς.

Με βάση, λοιπόν, τα κιτάπια του Σύριζα ο αρμόδιος υφυπουργός αθλητισμού δεν επέτρεψε να γίνει ο τελικός του κυπέλλου στις 7 Μαϊου. Και ως εκπρόσωπος της πολιτικής παράταξης που γέννησε Μπελογιάννη και Λαμπράκη, Πέτρουλα και Γρηγορόπουλο, ο υφυπουργός απαίτησε τελικό με ξένους διαιτητές και με μαθητές στην εξέδρα. Όπως έκανε ο αείμνηστος Χίτλερ με τη ναζιστική νεολαία. Όπως συνέβαινε στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση με τη κομουνιστική νεολαία.

Η ΕΠΟ, λοιπόν, αποφάσισε για δεύτερη φορά την ημέρα του τελικού αγώνα του κυπέλλου Ελλάδος. Ο υφυπουργός συμφώνησε. Το ματς θα γίνει, όμως; Άγνωστο. Σ' αυτό δεν έχει ευθύνη ο αρμόδιος κυβερνητικός λειτουργός; Όχι, βέβαια. Δεν έχει ευθύνη, διότι δεν είναι στην αρμοδιότητά του πότε θα γίνει ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, σε ποιο γήπεδο. Τότε γιατί μπερδεύεται ο σύντροφος; Για τη λεζάντα. Γιατί έχει στο τσεπάκι τη δημοσιότητα από την... πολιτική του παρέμβαση στο εν λόγω ζήτημα.

Πλήγμα στα έξοδα των ΠΑΕ η ματαίωση του τελικού. Πλήγμα στην «αξιοπιστία» του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που ποντάρει οικονομικά στα τηλεοπτικά δικαιώματα. Ο υφυπουργός δεν σκέπτεται ούτε τους μικροπωλητές, εκείνους τους βιοπαλαιστές που βγάζουν μεροκάματο όταν γίνεται ένα παιχνίδι. Και τις πιτσαρίες. Και τις σουβλακερί. Που κάνουν τζίρο με ντελίβερυ κατ' οίκον.

Πάνω απ' όλα, όμως, ένας συριζαίος είναι εγγυητής της ιδελογικής και ηθικής υπεροχής των οσίων και ιερών του κόμματός του. Γι' αυτό έχει σημασία ποια ημέρα θα γίνει ο αγώνας και ποιος διαιτητής θα σφυρίξει. Ουάου, που έκανε και ο ξυρισμένος Βαρουφάκης.

Διαβάστε ακόμα:

Ολοι βαράνε προσοχή στον Ιβάν