Ο ΣΥΛΒΑ ΞΕΡΕΙ ΤΙ... ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ;

πηγή: Intime
 

Ο Βραζιλιάνος Τζιλμπέρτο Σύλβα είναι μεγάλο όνομα στο διεθνές ποδόσφαιρο. Πρόκειται και για συγκροτημένο άτομο. Τα δύο αυτά δεδομένα, ότι υπήρξε αρχηγός της εθνικής Βραζιλίας, με την οποία κατάκτησε το μουντιάλ το 2002 ο 40χρονος σήμερα, και το ότι είναι σοβαρός άνθρωπος, δεν αποτελούν εγγύηση επιτυχίας στον Παναθηναϊκό. Στο νέο του ρόλο στον Παναθηναϊκό.

Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι ψάρια θα πιάσει ο Σύλβα, δηλαδή αν θα πετύχει όπως ο Τάκης Φύσσας και ο Νίκος Νταμπίζας, που προϋπήρξαν σ' αυτό το πόστο επί Αλαφούζου. Δεν το λέω εγώ, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός το είπε ότι έμεινε ευχαριστημένη από τη συνεργασία της με τους δύο πρώην «τεχνικούς διευθυντές».

Αλήθεια, τι σημαίνει «τεχνικός σύμβουλος». Τι ακριβώς θα κάνει ο Ζιλμπέρτο Σύλβα, που μετά από έξι χρόνια στην Άρσεναλ ήρθε στον Παναθηναϊκό το 2008. Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και... μπερδεμένη.

1. Εξαρτάται σε ποια ομάδα εργάζεται ο «τεχνικός σύμβουλος». Δεν είναι ίδια η δουλειά του, η αρμοδιότητά του σε κάθε ομάδα.
2. Εξαρτάται, επίσης, ποιος είναι συγκεκριμένα αυτός που αναλαμβάνει «τεχνικός διευθυντής», «τεχνικός σύμβουλος», όπως θες τον λες.

Στην πραγματικότητα ο τεχνικός διευθυντής είναι περισσότερο «εργαλείο» του μεγαλομέτοχου, όχι του προπονητή. Ο Μαρινάκης αλλοιώς τον θέλει, όχι π.χ. όπως ο Αλαφούζος και ο Μελισσανίδης. Δεν βάζουμε στην κουβέντα τον Σαββίδη, διότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δεν ξέρει τι θέλει. Ούτε και μπορεί να συνεργαστεί με κάποιο στέλεχος, διοικητικό, οικονομικό, τεχνικό.

Επιστροφή στον Σύλβα. Ποια ακριβώς θα είναι η υπευθυνότητά του; Θα συμβουλεύει τον πρόεδο της ΠΑΕ, θα «μπει» στα αποδυτήρια, θα νταραβερίζεται με τον Στραματσόνι. Θα εποπτεύει την προετοιμασία της ομάδας. Θα αξιολογεί προπονητές, γυμναστές. Θα εισηγείται διακοπή συμβολαίων, μεταγραφές.

Ξέρει ο Τζιλμπέρτο Σύλβα τι ακριβώς αναλαμβάνει στον Παναθηναϊκό; Μήπως το τι θα κάνει θα το δουν στην πορεία μαζύ με τον εργοδότη του, τον Αλαφούζο.

Διαβάστε ακόμα:

Ιδιο σώβρακο φοράνε Γκιρτζίκης και Κοντονής