ΜΕ ΑΕΚ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

πηγή: Intime
 

Χάνει σήμερα η ΑΕΚ από τον Πανιώνιο. Στο ίδιο γήπεδο που μόλις τρεις ημέρες πριν κέρδισε κοτζάμ Ολυμπιακό. Ουδεμία έκπληξη που η κυπελλούχος 2016 ηττήθηκε από τον Πανιώνιο, δεν κέρδισε ομάδα με λιγώτερους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ούτε θα πεις ότι η ΑΕΚ είναι κατώτερη ομάδα από τον Πανιώνιο, στην περίπτωση που νικήσει η ΠΑΕ της Νέας Σμύρνης.

Όπως επίσης δεν θα πεις ότι η ΑΕΚ είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό, επειδή τον νίκησε πεντακάθαρα και πανάξια, μάλιστα δύο φορές. Όπως, ακόμα, δεν θα πεις ότι η ΑΕΚ είναι καλύτερη ομάδα από τον Πανιώνιο, αν τον κερδίσει κι αυτόν, απόψε.

Στο ποδόσφαιρο τα συμπεράσματα είναι...εύκολα. Γιατί; Εδώ πιάσαμε τη σέντρα στο γήπεδο όπου ανθεί η σύφιλη. Αναφέρομαι στον οπαδισμό. Παίρνει τοις μετρητοίς το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού ο άρρωστος οπαδός, όπως ο δημοσιογράφος που απευθύνεται στην ποδοσφαιρική μαστούρα, για να υποστηρίξει την... ανωτερότητα της άλφα ομάδας. Η οποία, όμως, αν χάσει, τότε η ήττα της δεν εκφράζει την ανωτερότητα της αντίπαλης ομάδας. Τότε, το αποτέλεσμα του αγώνα δεν τα λέει όλα.

Το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Έχει τη μοναδικότητά του. Απόψε, για παράδειγμα, παίζουν ΑΕΚ και Πανιώνιος. Ο Πανιώνιος π.χ. που δεν κέρδισε στη Νέα Σμύρνη τον Παναθηναϊκό, πιθανόν να κερδίσει εκτός έδρας τη βαθμολογικά καλύτερή του Παναθηναϊκού, ΑΕΚ. Όπως η ΑΕΚ να χάσει το ματς εκτός έδρας με τον Πανιώνιο και να κερδίσει αμέσως μετά εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό.

Συμβαίνουν τα «παράδοξα» στο ποδόσφαιρο που δεν είναι παράδοξα. Μη λησμονούμε, άλλωστε, ότι η βιομηχανία του ποδοσφαιρικού στοιχήματος στηρίζεται ακριβώς στο άγνωστο, στο απρόβλεπτο αποτέλεσμα ΚΑΘΕ αγώνα. Ο οπαδός, όμως, είναι αδιόρθωτος. Απροσάρμοστος στη θεμελιώδη αλήθεια του ποδοσφαίρου. Ότι το αποτέλεσμα, η νίκη, η ισοπαλία, η ήττα δεν είναι παρά απλά ένα από τα τρία αποτελέσματα. Καμμία απόδειξη ανωτερότητας, κατωτερότητας.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Μαρινάκης επιβεβαίωσε τον Μελισσανίδη