ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΤΑ... ΞΥΝΟΥΝ

 

Πρόταση του αποδυτηριάκια, με την ελπίδα να την υιοθετήσουν η FIFA και η UEFA. Από το 2020 το ευρωπαϊκό να γίνεται με 48 ομάδες, γιατί μόνον 32; Και το μουντιάλ του 2022 να διεξαχθεί με 64 ομάδες. Αν ο στόχος είναι να μη βλέπουμε μπάλα της προκοπής. Και σε κάθε διοργάνωση να τρώμε στη μάπα μία από τα ίδια. Τα γνωστά. Τα τετριμμένα.

Ρε, ο κόσμος θέλει σφαγές. Μιλάμε για ευρωπαϊκό και παγκόσμιο, δηλαδή ό,τι πιο κορυφαίο, ό,τι πιο βιτρινάτο. Και αντί να βλέπουμε σκληρές αναμετρήσεις, περιμένουμε πότε θα... σπάσει το επόμενο κόκκινο φωτάκι.

Αυτό συμβαίνει. Οι φουκαράδες οι παίκτες δεν μπορούν περισσότερο, είναι κουρασμένοι. «Τσαφ» το πρώτο κόκκινο φωτάκι διαλύεται μόλις οι παίκτες ξεπεράσουν τη γραμμή των ορίων τους. «Τσαφ» μετά και το δεύτερο κόκκινο φωτάκι, «τσαφ» και το τρίτο, και το τέταρτο...

Δεν το λένε, αλλά αυτή είναι η δικαιολογία τος. «Είμαστε κουρασμένοι, δεν μπορούμε περισσότερο, και όποτε προσπαθούμε κι άλλο, «τσαφ» σπάει το κόκκινο φωτάκι...».

Απαγορεύονται οι δικαιολογίες για την Γερμανία και την Ισπανία. Όχι, κύριοι. Αφήστε τις δικαιολογίες για τις μικρές ομάδες, τις Τσεχίες και τις Ελβετίες, δεν ταιριάζουν στις Ιταλίες και τις Αγγλίες. Να βρείτε τον τρόπο να παίξετε σύμφωνα με το μπόι σας, με την αξία σας. Όχι να χάνει η ομαδάρα το παιχνίδι και στο γήπεδο να τα ξύνει. Αυτό θέλετε να παρακολουθεί ο κόσμος, την αδιαφορία σας, να μην αντιδράτε, να απειλήστε με ήττα κι εσείς με τα δύο χέρια! Να τα ξύνετε, όχι μόνον μ' ένα χέρι.

Διαβάστε ακόμα:

Μαφιόζοι στο πρωτάθλημα, εθνική για τα μπάζα