ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ Ο... ΕΥΡΩΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

πηγή: Intime
 

Προηγείται ο Παναθηναϊκός 1-0 του Άγιαξ κι αμέσως μετά το γκολ του Μπεργκ, χάθηκε το τόπι. Από τα πόδια των ποδοσφαιριστών του ευρω-Παναθηναϊκού η μπάλα εξαφανίστηκε και ο ευρών αυτήν αμειφθήσεται. Λάθος! Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κυριάρχησε ο Άγιαξ διότι ήταν καλύτερος. Και γιατί η ελληνική ομάδα, πέρα από την όποια αξία της, την όποια διαφορά έχει από τον αντίπαλο, έπαιζε... ό,τι βγει. Και όπως κάτσει. Και όπως έρθει η δουλειά.

Αντίθετα, τα παιδαρέλια του Άγιαξ έπαιξαν ποδόσφαιρο υποδειγματικό. Σχολής. Παρέδωσαν μαθήματα ακαδημαϊκού ποδοσφαίρου στη Λεωφόρο. Επειδή ο Άγιαξ παρουσίασε σύνολο κι είχε πλάνο αγωνιστικό. Επειδή ο Άγιαξ δούλεψε στο γήπεδο ως ομάδα. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός περίμενε το καλό, το καλύτερο από τα άτομα.

Ισοφαρίζει ο Άγιαξ και βάζει δεύτερο γκολ με πέναλτυ που απόκρουσε ο Στηλ, όμως η μπάλα από επαναληπτικό σουτ των Ολλανδών κατέληξε πλεκτό. Ό,τι έγινε και στην Τούμπα. Έχανε 1-0 ο Άγιαξ και τελείωσε το ματς με ήττα 2-1 του ΠΑΟΚ.

Κι ας λένε τα ελληνόπουλα, από την εξέδρα, από τα γραφεία τα δημοσιογραφικά, ότι είμασταν άτυχοι. Η αλήθεια είναι μία. Ολοκάθαρη, μάλιστα. Είδαμε μια ομάδα δουλεμένη, να κρατάει τη μπάλα, να την αλλάζει, να αναπτύσσεται, να επιτίθεται με... τυφλό σύστημα. Με κινήσεις που γνωρίζει να τις εφαρμόζει, διότι στις προπονήσεις του Άγιαξ, όπως και σε κάθε σοβαρή ομάδα, γίνονται... επαναλήψεις.

Στην Ελλάδα οι ομαδάρες μας παίζουν ηρωικά, διότι περιμένουν το αποτέλεσμα από το πουθενά. Κι αν τις συγκρίνεις με τις αληθινά ευρωπαϊκές ομάδες, ακόμα και τις μέτριες, της δεύτερης γραμμής, όπως μία τέτοια είναι ο Άγιαξ, βλέπεις τη διαφορά. Της ποιότητας τη διαφορά.

Διαβάστε ακόμα:

Αλλαξε κατηγορία στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός