ΝΙΚΗ ΠΑΟ ΜΕ ΣΤΗΜΕΝΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ ΑΠΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ

πηγή: Intime
 

Παιχνίδι ΑΕΚ-Παναθηναϊκού στη Φιλαδέλφεια. Για την ΑΕΚ πάντα ήταν ύποπτος ο Παναθηναϊκός ότι θα έχει “πλησιάσει”το κοράκι. Δικαιολογημένοι οι φόβοι, διότι από «παράδοση» ο Παναθηναϊκός ιδιαίτερα στα ντέρμπυ το έχανε το πράμα, μάλιστα αν ο διαιτητής ήταν δημόσιος υπάλληλος, μπάτσος, δάσκαλος, υπάλληλος υπουργείου.

Όχι, δηλαδή ότι άλλες ομάδες πήγαιναν πίσω! Άσε. Ο καθένας πρόεδρος ανάλογα με τη δυναμική του, ο,τι μπορούσε έκανε προκειμένου να επηρεάσει τον διαιτητή. Από δημόσιες σχέσεις μέχρι απειλές.

Νοέμβριος 1994, η σαιζόν που ο Παναθηναϊκός πήρε το νταμπλ. Οπότε έβλεπε απέναντί του τον Μαυροκουκουλάκη ο Μελισσανίδης αισθανόταν μία “προειδοποίηση”, ένα είδος συναγερμού. Γι’ αυτό, όπως είχα γράψει, σ΄ένα ματς είχε βάλει «απαγορευτικό» στο διάδρομο των αποδυτηρίων στο Νίκος Γκούμας. Σ’ εκείνο, όμως, το παιχνίδι ο Μελισσανίδης ήταν αυτός που έκανε βίζιτα στο καμαράκι των διαιτητών.

Ο Μαυροκουκουλάκης με καμπαρντίνα και πλατύ χαμόγελο εμφανίζεται στο γήπεδο. Και με δώρα στο χέρι! Για την ΑΕΚ, αλλά και προσωπικά για τους δύο μεγαλομετόχους, τον Καρρά και τον Μελισσανίδη.

Ο διαιτητής δεν αφήνει τον Παναθηναϊκό να περάσει τη σέντρα. Δεν ήθελαν πολύ οι πράσινοι να σκεφτούν ότι ο Μελισσανίδης έχει «πιάσει» το κοράκι. Η ΑΕΚ πιέζει, αλλά σε κάποια μπερδεμένη φάση ο Παναθηναϊκός κερδίζει κόρνερ. Ο Καλλιτζάκης πηδάει ενάμισυ μέτρο πιο υψηλά απ’ όλους και με κεφαλιά...0-1! Πως να το ακυρώσει ο διαιτητής;

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, προπονητής ο Ρότσας, έχει σιγουρευτεί για την εχθρική διαιτησία. Να, μία μπροστινή μπαλιά, τρέχει ο Βαζέχα...0-2! Δεν το ακύρωσε ο διαιτητής αλλά ο επόπτης έδωσε παραμύθι οφσάϊντ.

Τελειώνει το ματς 0-1. Επίσκεψη Μελισσανίδη στο αποδυτήρια του Παναθηναϊκού:

-Συγχαρητήρια! Παίξατε παλληκαρίσια. Μπράβο, ρε μάγκες!

Διαβάστε ακόμα:

Αν πάρει πάλι πρωτάθλημα, θα φταίει ο Ολυμπιακός;