ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΧΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΓΙΑ ΙΒΑΝ

 

Η ιστορία Ροντρίγκες είναι μια ανοικτή πρόκληση για τον Ιβάν Σαββίδη. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ όπως ο τελευταίος οπαδός της ομάδας. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Επιτέλους. Το μαγαζί είναι εταιρεία. Είναι επιχείρηση. Όχι ομάδα! Ούτε σωματείο και σύλλογος. Αυτά πρέπει να τα ξεχάσει. Όχι μόνο ο Σαββίδης αλλά ο καθένας που θέλει δεν θέλει αφεντικό σε ΠΑΕ.

Είτε ο ίδιος ο Ιβάν, είτε αύριο ο γιός του, είτε σήμερα κάποιος άλλος για λογαριασμό του, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας εξ ορισμού γνωρίζει καλύτερα από τον κόσμο τι πρέπει να κάνει. Βεβαίως, ο ποδοσφαιρικός επιχειρηματίας αφουγκράζεται και έχει επαφή με την πελατεία. Άλλο αυτό, κι άλλο να παίζει «διάλογος» με την εξέδρα.

Το αν θα φύγει, αν θα μείνει ο κάθε Γκάρυ Ροντρίγκες είναι απόφαση της ανώνυμης εταιρείας ΠΑΟΚ. Αν ο παίκτης θα παραχωρηθεί μ’ αυτό και όχι με εκείνο το ποσό. Και αν θα αντικατασταθεί. Αλλοίμονο κι αν στις μετακινήσεις των ποδοσφαιριστών έχουν λόγο δημοσιογράφοι και οπαδοί.

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν βοηθάει τον ΠΑΟΚ όσο εμφανίζεται ως χορηγός. Ως ευεργέτης. Ως χρηματοδότης. Ας αφήσει τον κόσμο να κρατήσει ρομαντικά την αγάπη του με την ομάδα. Οπαδός είναι ο κόσμος. Ο μεγαλομέτοχος δεν είναι οπαδός. Κι αν είναι, το ξεχνάει. Διαφορετικά, θα διοικεί την εταιρεία όχι υπεύθυνα ως επιχειρηματίας, αλλά ανεύθυνα με την γραφικότητα και τον συναισθηματισμό οπαδού

Διαβάστε ακόμα:

Είναι Ροντρίγκες, όχι αγιοβασιλιάτικος