ΤΟ ΑΓΓΟΥΡΙ ΤΟΥ ΜΠΕΝΤΟ ΜΕ ΟΣΜΑΝΛΗ

 

Ποιά Οσμανλή! Εκεί που ο Ολυμπιακός έπαιζε στο τσάμπιονς ληγκ με Άρσεναλ και Μάντσεστερ, Μπενφίκα και Αθλέτικο, ξέπεσε να κυνηγάει πρόκριση στους «16» του γιουρόπα με κάποια Οσμανλήσπορ. Μια μικρομεσαία, ούτε καν μεγαλομεσαία ομάδα από Τουρκία μεριά. Πόσο, λοιπόν, να ιντριγκάρει το αποψινό παιχνίδι τις βεντέτες του Ολυμπιακού;

Εδώ είμαστε. Μπες στο μυαλό των λεγεωνάριων του πρωταθλητή Ελλάδος. Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είναι και περιμένουν πως και πως την ευκαιρία να φανούν σε ματς λουσάτα και χλιδάτα της Ευρώπης. Να τα δώσουν όλα για πάρτη τους, όχι τόσο για την ομάδα τους.

Να, το πρόβλημα του Μπέντο! Εντάξει, δεν είναι ζόρι να καταλήξει σ’ αυτήν κι όχι σε μια άλλη τακτική ο Πορτογάλος στους πιο ετοιμοπόλεμους, ακόμα και στους πιο ετοιμοπόλεμους, που έχει στη διάθεσή του. Είναι και το ψυχολογικό. Να σηκώσει στους παίκτες το κίνητρο για τη νίκη, για την πρόκριση, όσο κι’ αν δεν ερεθίζει το όνομα Οσμάν, που στην Τουρκία είναι τριτοδεύτερο.

Είναι εκτός παιχνιδιού όσοι παραγνωρίζουν τον συγκεκριμένο ψυχολογικό παράγοντα. Να σημειώσω μόνον ότι ο Ολυμπιακός, πιο σωστά οι βεντέτες του Ολυμπιακού την πατάνε στην Ευρώπη με αντιπάλους μικρών κυβικών, από Ισραήλ και Κύπρο μεριά.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΑΒΡΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΕΣΙΕΝ ΜΕ ΠΑΟ