ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΛΕΒΕΝΤΙΚΗ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ

 

Ο Ολυμπιακός, έλεγαν και ξαναέλεγαν, θέλει αποτέλεσμα στο παιχνίδι με την Γιουβέντους. Καλό ακουγότανε, και έμοιαζε με προεκλογική υπόσχεση.

Ο Ολυμπιακός, έλεγαν και ξαναέλεγαν, και δεν σταμάτησαν να το λένε μέχρι και την έναρξη του χθεσινού αγώνα, θέλει να αποχαιρετήσει το chambions league με ψηλά το κεφάλι. Με αξιοπρέπεια. Αυτό κι αν ακουγότανε περήφανο, και πατριωτικό μαζί.

Τελικά, φαίνεται πως δεν ήταν μόνο ο Ολυμπιακός υποχρεωμένος στον τελευταίο του ματς στην Ευρώπη τούτη τη σαιζόν, και τα ΜΜΕ ήταν υποχρεωμένα να μας ζαλίζουν τον έρωτα. Με την κασέτα ότι ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να τα δώσει όλα για τη φανέλα, την Ιστορία του, τον κόσμο του. Όχι, δηλαδή, όπως στα άλλα ματς που... δεν έπαιζε για τα όσια και τα ιερά του θρύλου.

Πράγματι, ο Ολυμπιακός ήταν φιλότιμος στο γήπεδο. Έδωσε και τα ρέστα του, τα πάντα όλα. Για να μη χάσει, όμως. Όχι για να κερδίσει. Κι όταν δέχθηκε πολύ ενωρίς το πρώτο γκολ, συνέχισε να πιέζει την Γιουβέντους. Όχι για να ισοφαρίσει, αλλά να μη φάει κι άλλο.

Πολύ καλώς έπραξε ο Ολυμπιακός που έστησε όσες γραμμές άμυνας του επέτρεπαν οι δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο του μισού γηπέδου. Και με υπερπροσπάθεια κρατούσε με οδοφράγματα από τη σέντρα την Γιούβε. Όχι έξω από την περιοχή του, όπως με την Μπάρτσα.

Ο Ολυμπιακός ήθελε αποτέλεσμα. Η Γιουβέντους τι διάολο ήθελε; Μην παίξουμε την κολοκυθιά. Ας λέμε τι βλέπουμε. Η Γιούβε, λοιπόν, όχι στα λόγια ήθελε, άλλωστε δεν της επέτρεπε ο εγωϊσμός της, ακόμα και εκτός έδρας να παίξει αμυντικά. Πολύ περισσότερο όταν αντιμετωπίζει κατώτερη αντίπαλο.

Αυτή είναι η αλήθεια. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην ουρά της Ευρώπης. Πίσω. Και τούτη τη σαιζόν έχασε κι άλλο έδαφος εκτός συνόρων. Η αποτυχία. Ομάδα που δύο δεκαετίες έχει σταθερή παρουσία στο chambions league και παραμένει στάσιμη στην Ευρώπη.

Μη στεκόμαστε στο αποτέλεσμα, στο 0-2 που εκφράζει την εικόνα του αγώνα. Μπάλα είναι αυτή, ίσως το παιχνίδι να τελείωνε 1-1, ακόμα και 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Ένα, όμως, καλό αποτέλεσμα δεν κρύβει την υπερήφανη και λεβέντικη κακομοιριά του πρωταθλητή. Ότι έκανε παθητική άμυνα. Και καλώς έκανε. Αν ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε στα ίσα την Γιούβε, τότε θα έχανε με σκορ. Βαρύ σκορ.

Διαβάστε ακόμα:

ΦΟΥΣΚΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ