Η ΑΕΚ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ... CIA ΚΑΙ THΣ ΜΟΣΑΝΤ

 

Η πιο νοικοκυρεμένη ομάδα σήμερα στο πρωτάθλημα είναι η ΑΕΚ. Όποιος δεν το βλέπει, όποιος δεν το ξέρει, να το μάθει. Πληροφορία χρήσιμη. Είναι ομάδα που πατάει γερά σ’ όλα τα επίπεδα, όχι μόνο αγωνιστικά. Ολοφάνερο από τότε που ξαναβρέθηκε εκεί που ήταν.

Θέμα έσκασε, πιο σωστά στήθηκε στην πιάτσα γιατί, λέει, δεν έκανε μεταγραφές η ΑΕΚ. Κι έτσι έπεσε, λέει, απογοήτευση στον κόσμο της ομάδας. Γιατί, όμως, η ΠΑΕ ΑΕΚ λειτουργεί ''συντηρητικά'', γιατί προσέχει μην πατήσει σε λακκούβες; Γιατί το αφεντικό της, ένας μεγιστάνας οικονομικά, μέγεθος παγκόσμιο, δεν κάνει επίδειξη πλούτου μέσω ποδοσφαίρου;

Να μη ξεχνιόμαστε. Αυτό που έπαθε η μνημονιακή Ελλάδα, το βίωσε πρώτα η ΑΕΚ και μάλιστα δυο φορές. Μια πριν από τον Ντέμη Νικολαΐδη και άλλη μια επί Ντέμη Νικολαΐδη, με συνέπεια να οδηγηθεί, αγωνιστικά(!) στη καραξεφτύλα του υποβιβασμού και στην Γ΄ Εθνική.

Ύποπτος, και σίγουρα επικίνδυνος, είναι ο μεγαλομέτοχος που βάζει το χέρι στην τσέπη. Δεν το κάνει από… αγάπη για τον… σύλλογο. Άλλη σκοπιμότητα κρύβεται όταν το παίζει χουβαρντάς. Στο φινάλε, τι σόι μεγάλη ομάδα είναι εκείνη που κρέμεται από τους όρχεις του ιδιοκτήτη της σήμερα, αύριο ψάξε βρες μήπως τον χώσουν φυλακή ή πάει από ‘κει που ήρθε.

Νάρκη σε μια ΠΑΕ να εξαρτάται από το αφεντικό της. Να τον έχει ανάγκη, κι όταν αυτός κάνει τον κύκλο του να αφήνει καμμένη γη πίσω του. Το έχουμε φάει στη μάπα. Σ’ όλες(!) τις ομαδάρες. Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρη, Πανιώνιο.

Τι κόλπο είναι αυτό που λανσάρεται, ότι… απογοητεύτηκε ο κόσμος γιατί δεν έγιναν μεταγραφές. Δεν ξέρω κανέναν κόσμο καμιάς ομάδας να απογοητεύτηκε για τις τυχοδιωκτικές μεταγραφές του προέδρου. Ούτε ποτέ ο κόσμος ζήτησε εξηγήσεις για την καταστροφική, αγωνιστική και οικονομική, πολιτική στις μεταγραφές του προέδρου. Αυτή είναι η φύση του κόσμου, να ζητάει, μόνο να ζητάει. Ο πρόεδρος, όμως, οφείλει να διοικεί ορθολογικά, όσο φτάνει το στρώμα της ομάδας, που δεν είναι μόνο ομάδα αλλά και ανώνυμη εταιρεία.

Έστω ότι η ΑΕΚ αγωνιστικά δεν είναι μεγάλη ομάδα. Έστω ότι δεν είναι η καλύτερη του πρωταθλήματος. Είναι, όμως, μια δουλεμένη ομάδα. Με αρχή και τέλος. Έστω ότι δεν παίζει το μεγάλο, το συναρπαστικό ποδόσφαιρο. Σκοράρει, όμως. Και δεν είναι καθόλου εύκολο να της κάνει γκολ ο αντίπαλος, ακόμα κι αυτός που κάνει επίσης πρωταθλητισμό, ακόμα και μια ευρωπαϊκή ομάδα (φώτο από το 2 - 1 επί της Σέλτικ). Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Πως θα ήταν έκπληξη σ’ αυτό το σοβαρό, το νοικοκυρεμένο μαγαζί να έκαναν μεταγραφή για τη… μεταγραφή. Για τα πρωτοσέλιδα.

Στη συγκεκριμένη ΑΕΚ επιβάλλεται, δικαιολογείται να γίνει μεταγραφή μόνον με ποδοσφαιριστή που έχει ανάγκη. Γιατί να πάρει παίκτη που δεν τον έχει εκτιμήσει έτοιμο και άξιο κατευθείαν στο δικό της σχηματοποιημένο σκελετό; Δηλαδή, τι, να κάνει μεταγραφή και να μπερδέψει ενδεκάδα και πάγκο; Ύστερα είναι και το άλλο. Μεταγραφή όχι μόνο σύμφωνα με τις ανάγκες της αλλά κι αν το επιτρέπουν τα οικονομικά της. ΑΕΚ είναι, όχι Μίλαν και Λίβερπουλ, ούτε Άγιαξ και Μπενφίκα. Εταιρείες που παίζουν σε καλύτερες αγορές, όχι στο ντόπιο κωλοπρωτάθλημα, με έσοδα μετρημένα κουκιά.

Συμπέρασμα. Ποιος ασχολείται με τις μεταγραφές που... δεν έκανε η ΑΕΚ. Εδώ οργιάζει το έργο disinformation αλά μυστικών υπηρεσιών από CIA μέχρι Μοσάντ. Πόλεμος υπόγειος αποπροσανατολισμού και εντυπώσεων των ομάδων κορυφής. Βάστα να δεις μέχρι που θα το φτάσουν την 4η αγωνιστική, στο... φιλικό της Τούμπας με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ!