Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ… ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ

 

Με νίκη στην Ξάνθη ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός κι εκείνο το εκτός έδρας τρίποντο τον έβαλε για τα καλά στην θαυμαστή πορεία στη συνέχεια. Ποιος το περίμενε; Κανένας! Ομάδα «προδομένη», εγκαταλελειμμένη από τον μεγαλομέτοχο της, με ρόστερ… ανάγκης και μείον 6 βαθμούς στο ξεκίνημα έφτασε να εξελιχθεί σε πρωταγωνίστρια στο πρωτάθλημα και να διεκδικεί έξοδο στην Ευρώπη. Το επίτευγμα.

Αλήθεια, αν δεν κέρδιζε στη Ξάνθη, τον περασμένο Αύγουστο, ο Παναθηναϊκός θα είχε σήμερα την ίδια θέση στη βαθμολογία; Θα είχε συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ; Μάλλον, όχι. Η νίκη 1-0 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος σίγουρα λειτούργησε ευεργετικά, ήταν ένα πρώτο και καθοριστικό κριτήριο επιβεβαίωσης των άπειρων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού ότι αξίζει να εμπιστευτούν τον εαυτό τους για την υπέρβαση.

Σήμερα Κυριακή ο Παναθηναϊκός παίζει με την Ξάνθη. Είναι ένας άλλος Παναθηναϊκός, ο οποίος ζυγίζει πλέον αυτό που πραγματικά είναι. Όχι ο Παναθηναϊκός που από την Ξάνθη είχε πάρει φόρα και πέτυχε συνέχεια άλλες πέντε (!) σερί νίκες.

Δεν θα είναι έκπληξη η Ξάνθη να κερδίσει στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι καλύτερη ομάδα ο Παναθηναϊκός, δεν είναι πληρέστερη, δεν βρίσκεται σε καλύτερη φυσική κατάσταση. Ήταν επόμενο μετά ένα γύρο πρωταθλήματος, συγκεκριμένα μετά από 14 παιχνίδια και πέντε μήνες, να υποχρεώνεται σήμερα ο Παναθηναϊκός να ανταγωνίζεται τον ίδιο τον εαυτό του. Αυτά που κατάφερε μέχρι σήμερα τούτη τη σαιζόν και τη βαρειά φανέλα του.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΟΚ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ