ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΟΧΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

 

Κακά τα ψέματα. Όπου φτωχός κι μοίρα του. Σοφή η κουβέντα. Με αλήθεια γεμάτη η κουβέντα. Γι’ αυτό τούτη η ελληνική παροιμία αντέχει στο χρόνο. Και ταιριάζει στο Παναθηναϊκό.

Κακά τα ψέματα, λοιπόν. Ο Παναθηναϊκός είναι φτωχός σήμερα. Δεν έχει στην άκρη το χρήμα που χρειάζεται να κινηθεί, από την άλλη χρωστάει. Μία τανάλια σφιγμένη στο λαιμό της ΠΑΕ οι υποχρεώσεις σε τρίτους και εφορία.

Τι να το κάνεις που η ομάδα έχει όνομα τρανό. Μεγάλη Ιστορία. Επηρεάζει την αγωνιστική της παρουσία το γεγονός ότι τα οικονομικά είναι στριμόκωλα.

Όπου φτωχός κι η μοίρα του. Κι αν δεν ακούγεται καλά η ελληνική παροιμία, υπάρχει και η αλήθεια της εβραϊκής παροιμίας: «Ο Θεός αγαπάει τους φτωχούς, αλλά βοηθάει τους πλούσιους».

Μια χαρά και καμιά τρομάρα πήγε μέχρι σήμερα η ομάδα στο πρωτάθλημα. Μάζεψε 37 βαθμούς και στα χαρτιά, λόγω της αφαίρεσης των έξι, βρίσκεται μόλις δύο πόντους πίσω από τον Άρη. Άρα, έχει ελπίδες να σβήσει την ποινή στην Ευρώπη, αν τελικά πιάσει πεντάρα στο πρωτάθλημα.

Από γκρι μέχρι μαύρο το χρώμα στο αύριο του Παναθηναϊκού. Ο ενθουσιασμός και η υπερπροσπάθεια των ποδοσφαιριστών δεν γίνεται να είναι συνεχής. Ήδη κόπασε. Με τα βαρίδια του χρέους πώς να κάνει την υπέρβαση ο Παναθηναϊκός. Να γίνει κανονικός Παναθηναϊκός.

Το λόγο, λοιπόν, δεν τον έχουν οι παίκτες, ούτε ο προπονητής. Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχει το ταμείο της ΠΑΕ. Στη φώτο, από το ματς του α’ γύρου με τον Πανιώνιο 1-0, στο ΟΑΚΑ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ''ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ'', ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ