ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΕΙ

 

Δεν απέφυγε μια καραβιά μεταγραφές ο Ολυμπιακός και τούτη την περίοδο. Ήδη έχει πάρει 13 ποδοσφαιριστές και είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να μείνει σ' αυτό το νούμερο. Πέρα από τις ανανεώσεις με παίκτες που έπαιξαν στο προηγούμενο πρωτάθλημα η ΠΑΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν έχει καλύψει ακόμα τα... κενά της ομάδας εν όψει της επιχείρησης να διακριθεί στην Ευρώπη και να ξαναπάρει το πρωτάθλημα.

Όπως και να' χει εντυπωσιάζει ο αριθμός των νέων ποδοσφαιριστών στο ρόστερ, μάλιστα αν σκεφτεί κανείς ότι από την ΠΑΕ έλεγαν ότι η ομάδα ήταν σχεδόν πλήρης την περασμένη σαιζόν. Ότι πιστεύουν στο πρότζεκτ με προπονητή τον Μαρτίνς. Ότι άξιζε το πρωτάθλημα. Ότι δεν χρειάζονται πειραματισμοί σ' ένα σχήμα που καλύπτει τις αγωνιστικές απαιτήσεις εντός και εκτός Ελλάδος.

Να, όμως, που πάλι ο Ολυμπιακός δεν περιορίστηκε σε 2-3 προσθήκες, κάποιες συγκεκριμένες επιλογές, αφού έφτιαξε κορμό και έδεσε ομάδα, αλλά... πλούτισε τα αποδυτήρια και με ποδοσφαιριστές που δεν θα τους... χρειαστεί. Θα δανείσει παίκτες σ' άλλες ομάδες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Όπως, δηλαδή, το συνηθίζει, σύμφωνα με την... επιχειρηματική πολιτική της ΠΑΕ.

Τι είναι, δηλαδή, μια ανώνυμη εταιρεία ποδοσφαιρική; Μια ιδέα, μια ιδεολογία, μια θρησκεία για τον οπαδό, όμως η ΠΑΕ με τα στελέχη της στο γραφείο, όχι στο γήπεδο, κάνει τα κουμάντα με τους κανόνες της βιομηχανίας στο χώρο. Αγοράζει και πουλάει παίκτες. Ένα διαρκές και ασταμάτητο νταραβέρι με στόχο και την αγωνιστική ενίσχυση της ομάδας και την οικονομική κερδοφορία.

Για παράδειγμα. Ο Ολυμπιακός από την Παρτιζάν με 1,5 εκ. πήρε κάποιον 19χρονο Βόσνιο και με διαβατήριο Σερβίας ονόματι Μάρκοβιτς. Θα τον κρατήσει; Μήπως του έκανε συμβόλαιο 200.000 ευρώ το χρόνο με τη σκέψη να τον μεταπωλήσει αφού πρώτα τον παραχωρήσει για ένα άλφα διάστημα σ' άλλη ΠΑΕ, πιθανότατα ευρωπαϊκή. Μια τακτική που την συνηθίζει η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Υπογράφει παίκτης και ή επιτόπου φεύγει από τον Ολυμπιακό ή... μένει στην ομάδα από την οποία αποκτήθηκε.

Μια ΠΑΕ, όμως, χρειάζεται να παίζει στα δάκτυλα το οικονομικίστικο παιχνίδι πάρε-δώσε για να κάνει ταμείο κάθε χρόνο. Με την αγωνία να διατηρεί τα αγωνιστικά της κυβικά από τη μια και από την άλλη να εκμεταλλεύεται το όποιο μέγεθος της, ώστε να έχει τη δυνατότητα να αναδεικνύεται ο παίκτης τον οποίον προορίζει να πουλήσει, με περισσότερα φράγκα απ' όσα της κόστισε.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΝΑ... ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ