Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ2020 ΠΟΥ... ΚΡΥΒΕΤΑΙ;

 

Αν δεν το ξαναπάρει ο ΠΑΟΚ, πρωταθλητής θα αναδειχθεί ο Ολυμπιακός. Λογικό ακούγεται. Κι αν δεν το πάρει αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός, το πρωτάθλημα θα καταλήξει πάλι στον ΠΑΟΚ. Λογικό ακούγεται. Η ΑΕΚ; Με τις πολύ κακές εμφανίσεις της πριν απολυθεί ο Καρντόσο, και την ήττα στην πρεμιέρα στο ΟΑΚΑ από την Ξάνθη, θα ήταν... παράλογο να υπολογίζεται και η ΑΕΚ διεκδικήτρια του τίτλου.

Με το που παίρνει απολυτήριο ο προπονητής η ΑΕΚ μεταμορφώνεται. Νικάει στην Τουρκία και στην Τρίπολη. Άρα, επειδή είναι ΑΕΚ, όχι Ξάνθη και ΟΦΗ,... λογικό ακούγεται να θεωρηθεί υποψήφια πρωταθλήτρια. Λαμβάνοντας υπ' όψιν και τη μέτρια και προβληματική εικόνα του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού τις δυο πρώτες αγωνιστικές.

Τι θα πει ''δεν είναι ΟΦΗ και Ξάνθη'' η ΑΕΚ; Θα πει ότι ναι μεν οι δυο επαρχιακές ΠΑΕ ξεκίνησαν με δυο εκτός έδρας νίκες, αλλά και όλα τα ματς να πάρουν μακριά από το γήπεδο τους, πρωτάθλημα δεν βλέπουν. Εδώ είναι Βαλκάνια, και τέτοιες... παράλογες εκπλήξεις απαγορεύονται. Δια νόμου.

Ο Παναθηναϊκός, ο νεανικός και φτηνός σε ρόστερ, πήγε περίφημα την περασμένη σαιζόν. Και επειδή ενισχύθηκε, έστω ακόμα σε καθεστώς μνημονιακό, πονταρε σε κάτι πιο υψηλό. Γιατί, όχι. Ίδιος προπονητής, η ομάδα βρήκε μια φόρμα και στην προετοιμασία ο πήχυς ανέβηκε, μέχρι που κάποιοι ήλπιζαν, χωρίς να το δηλώνουν μήπως κάνει την έκπληξη. Να κτυπήσει πρωτάθλημα.

Τελικά. Όποιος κάνει... λογικές προβλέψεις για το σήμερα και το αύριο, με βάση αυτά που βλέπει σήμερα, το πιθανότερο είναι να γελοιοποιηθεί. Όχι απλά να διαψευστεί. Μη ξεχνάμε ότι στο ποδόσφαιρο στήθηκε νόμιμα η βαρειά βιομηχανία του στοιχήματος. Άλλα δείχνει το γήπεδο, άλλα βγαίνουν στη συνέχεια.

Δεν τσουλάει σήμερα ο ΠΑΟΚ. Από αποτυχία σε αποτυχία το πάει. Αφήνω στην άκρη τους αποκλεισμούς από το champions league και europa league, στέκομαι στην απόδοση του, τόσο στα ματς της Ευρώπης, όσο και του πρωταθλήματος. Είναι αυτή ομάδα για πρωτάθλημα; Είναι, δεν είναι, ο ΠΑΟΚ θα παίξει και τούτη τη σαιζόν το ρόλο του, του μνηστήρα του τίτλου.

Το ίδιο και ο Ολυμπιακός. Καμιά σχέση ο της Ελλάδος Ολυμπιακός με εκείνον της Ευρώπης. Κακή εμφάνιση, μόλις 1-0 και στα δυο ματς, όμως είναι Ολυμπιακός. Ο νεοφώτιστος και από το πουθενά Βόλος είναι ομάδα που χαίρεσαι να την βλέπεις με το ποδόσφαιρο της. Κάνει παιχνίδι με ρυθμό, με φάσεις, βγαίνει στο γήπεδο για να κερδίσει, όχι να μη χάσει. Ούτε σαν τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, που αρκούνται στην επισφαλή νίκη και γράφουν κανονικά την εξέδρα με το αντιτουριστικό τους ποδόσφαιρο (Στη φώτο, από το Λάρισα- Ολυμπιακός 0-1 ).

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΓΙΑΤΙ ΣΗΚΩΣΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Ο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ