ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Ο... ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ

 
Ο χούλιγκαν της εξέδρας είναι χούλιγκαν. Δηλαδή; Δεν ξεχωρίζεις αυτόν της θύρας 7 από τον άλλον της 13. Να το ξαναπούμε. Ο χούλιγκαν είναι χούλιγκαν, ίδιας φάρας πράμα είτε της Ορίτζιναλ, είτε της 4. Κατακάθι της κοινωνίας είναι, όποια φανέλα φοράει. 
 
Και κοντά στο μόρτικο και το αλήτικο ο χουλιγκανισμός πολιτικοποιήθηκε, λέει, διότι συνταιριάξανε την τάχα μου ποδοσφαιρική ιδεολογία με την δήθεν πολιτική. Κάτι παιδάκια εθνικιστές, αντιεξουσιαστές, ακροδεξιοί, βαρεμένοι μέχρι άκρα, δάκτυλα, νύχια με τη λίγδα κονομημένη επάνω τους.
Την πέφτουν στο Σύνδεσμο Φιλάθλων, και τη βρίσκουν με τις φούμες και αντί να ξεθολώνουν, πιάνει αέρα το κεφάλι τους και μπερδεύουν μπάλα με αντάρτικα και επαναστατικά τσιτάτα της συμφοράς. Δηλαδή; Γελοιοποίηση από τη γηπεδική εξέδρα πολιτικής στάσης με ουσία και περιεχόμενο, για την οποία άνθρωποι σοβαροί και αξιοπρεπείς αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν. 
 
Λαϊκό πράμα το ποδόσφαιρο, και πολύ λαϊκό, όμως για διασκέδαση, για εκτόνωση, για πλάκα, για θέαμα. Όποιος μπλέκει το ποδόσφαιρο με ό,τι άλλο, υποβιβάζει το ό.τι άλλο. Τον αναρχισμό τίμησαν ευγενείς προσωπικότητες της Ιστορίας. Κάτι τσογλάνια που αυτοπροσδιορίζονται, αν είναι δυνατόν στην ποδοσφαιρική κερκίδα(!), ως αναρχικοίναζιστές, αντικαθεστωτικοί και ψοφάνε για τσαμπουκά, είναι ο ορισμός της πολιτικής ξεφτύλας.
 
Παίζει η ομάδα ''τους'' και στο πέταλο σηκώνουν φασιστικά ή κομουνιστικά σύμβολα Τρίζουν τα κόκαλα του Τσε Γκεβάρα όταν από τον τάφο του βλέπει τη φωτογραφία του στα χέρια χούλιγκαν. Γι' αυτό έγινε επαναστάτης, για να κάνουν παιχνίδι στο όνομα του τα μαστούρια των χούλιγκαν.
Μόνο ο χάλιας σκέπτεται να μπει στη Βουλή μέσα για να σηκώσει πανό του Ολυμπιακού ή του ΠΑΟΚ . Ο κάθε χώρος έχει τη δική του ταυτότητα. Δεν θα μπουκάρει στο Μέγαρο Μουσικής, την ώρα της παράστασης, να φωνάζει «Φέρτε πίσω τις συντάξεις που μας πήρατε». Το γήπεδο δεν σηκώνει άσχετα ιδανικά, οράματα κι άλλα τέτοια περίεργα. 
Σε ευρωπαϊκό παιχνίδι Σελτικ – Μίλαν οι χούλιγκαν των γηπεδούχων άπλωσαν πανό για τον Ουϊλιαμ Ουάλας. Τον Σκωτσέζο ήρωα που είχε ξεσηκωθεί εναντίον των Άγγλων και τον πρόδωσαν οι συμπατριώτες του αριστοκράτες. Πού κολλάει αυτό; 
Διαβάστε ακόμα: