ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΤΑΣΦΡΑΓΙΣΤΑ!

 

Πρόλογος μηδέν, κατ' ευθείαν στο ψητό. Μάρτιος 2010, στο φουλ το deal της εξαγοράς της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Πάνω στο οικονομικό αλισβερίσι, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο Μαρινάκης που αγοράζει ρωτάει τον Κόκκαλη που πουλάει:

- Είναι αλήθεια, Σωκράτη, ότι το πρωτάθλημα δεν παίζεται στα ίσα; Λένε ότι το έπαιρνες με την Παράγκα...

Η απάντηση του Κόκκαλη ήταν με το πιο σοβαρό του ύφος: ''Μαλακίες. Και τα 12 πρωταθλήματα που πήραμε, με μένα πρόεδρο, ήταν πεντακάθαρα. Με την αξία μας. Ρώτα, Βαγγέλη, το φιλαράκι σου, τον Πατέρα, ελπίζω να σου πει την αλήθεια, όπως την έζησε εκείνος σαν αντίπαλος μου... ''.

Πράγματι, ο εφοπλιστής ρωτάει στο face to face τον πρώην αυτοκόλλητο του εδώ και 30 χρόνια Νικόλα Πατέρα (φώτο), πρόεδρο του Παναθηναϊκού επί πολυμετοχικότητας και πρωταθλητή του 2010. Η απάντηση Πατέρα, την οποία δωρίζω κι αυτήν στην Ιστορία:

- Βαγγελη, σκέτα παραμύθια των Βαρδινογιάννηδων ήταν όσα κατηγορούσαν τον Κόκκαλη, ότι είχε την αβάντα της Παράγκας. Ο Ολυμπιακός, μεταξύ μας, με το σπαθί του πήρε όλα τα πρωταθλήματα.

Το 2012 πρόεδρος στον Παναθηναϊκό αναλαμβάνει ο Γιάννης Αλαφούζος, και όπως είναι πασίγνωστο επί τέσσερα χρόνια σχίζει τα ιμάτια του καταγγέλλοντας τον Μαρινάκη ως αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης, που στήθηκε στη θέση της Παράγκας.

Το 2012 επίσης αγοράζει τον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης και, αποκαλύπτω, κάποια στιγμή τηλεφωνεί στον καναλάρχη: ''Κύριε, Αλαφούζε, έχουν σχέση με την πραγματικότητα αυτά τα τερατώδη που συνεχώς και δημοσίως κατηγορείτε τον συνάδελφο Μαρινάκη;''. Η αντίδραση του προέδρου του Παναθηναϊκού:

- Και λίγα είναι αυτά που λέω! Κύριε συνάδελφε, είστε ξένος, επόμενο να μην γνωρίζετε τι ακριβώς συμβαίνει. Συμμετέχουμε σε πρωτάθλημα, εσείς, εγώ, που το κουμαντάρει ο Μαρινάκης.

Το 2013 ο Μελισσανίδης επανέρχεται στην ΑΕΚ, η οποία τότε παίζει στο ερασιτεχνικό. Από την πρώτη στιγμή και ο τίγρης με τον δικό του τρόπο καταδικάζει τη σχέση Μαρινάκη με την διοίκηση της ΕΠΟ και ότι η διαιτησία είναι γιουσουφάκι του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού. Σε εκδήλωση ποντιακή ο Ιβάν πιάνει αγκαζέ τον Μελισσανίδη και, σε μια απόμερη γωνιά της μεγάλης αίθουσας, του λέει στο αυτί:

- Εσύ, Δημήτρη, που είσαι παλιοσειρά στη μπάλα, θαρρείς πως είναι σωστά όσα λέει ο Αλαφούζος για τον Μαρινάκη; Αν ναι, τότε να τον στείλωμεν αετορράχιν, αδελφέ... (Στα ποντιακά, στο βουνό υψηλά, εκεί που έχει τη φωλιά του ο αετός).

Τελικά, ούτε οι δυο δικέφαλοι, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, τακίμιασαν, ούτε περπάτησε η τριπλέτα με τον Παναθηναϊκό στο μέτωπο της εξυγίανσης, ενώ ο Αλαφούζος σιωπηρώς συμμαχεί με τον Μαρινάκη και σε κάθε ευκαιρία αφήνει υπονοούμενα πονηρά για το καουμποϋλήκι του Ρώσου στο ''παρασκήνιο',' όπως απλώνεται στη σκηνή του πρωταθλήματος.

Όλα αυτά που είπαμε είναι αληθή και σοβαρά. Να κλείσουμε μ' ένα ψέμα που μοιάζει με ανέκδοτο. Αποφασίστηκε να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι οι Αλαφούζος, Μαρινάκης, Μελισσανίδης, Σαββίδης και με την παρουσία του υφυπουργού Αυγενάκη, να τα... βρουν για το καλό του ποδοσφαίρου. Το ανέκδοτο της νέας χρονιάς.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ...