Ο ΠΑΟΚ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ... ΔΩΡΕΑΝ

 

Γνωστή ιστορία. Και παμπάλαιη. Σε μια νύχτα οι ίδιοι άνθρωποι που για τον ΠΑΟΚ τα έλεγαν έτσι, την κανουν επιτόπου γυριστή και τα λένε αλλοιώς. Γιατί;

Ω, αυτό το ξεγρακωτικό ''Γιατί''. Πρώτον, γιατί κάτι πρέπει να πουν. Με τις παπαριές τους, λογοτεχνικές κι όχι, οπαδικές κι όχι, να δηλώσουν την παρουσία τους. Εμείς είμαστε εδώ, με τα σάλια μας μαζί.

Δευτερον, γιατί τα σχόλια τους δεν έχουν τα άντερα να πάνε κόντρα στα αποτελέσματα που φέρνει η ομάδα στο γήπεδο. Μέχρι ένος σημείου η αλήθεια είναι κλεισμένη στο συρτάρι και φταίνε όλοι οι άλλοι, διαιτητές, βρώμικοι αντίπαλοι, τέλος πάντων το κυνήγι που πέφτει στο παρασκήνιο. Όταν πια το κακό κτυπάει στα μάτια όλοι οι ειδικοί της πιάτσας συμφωνούν ''ΠΑΟΚ, τέλος''. Φταίει ο προπονητής, φταίνε οι παίκτες.

Ξαναπαιγμένο έργο με τα ίδια υλικά. Τι ΠΑΟΚ, τι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Όλες οι ομάδες έχουν βρεθεί στο ίδιο πλάνο. Από τα υψηλά και με τη ψευδαίσθηση ότι κυνηγάνε τίτλο, μια κούπα, τέλος πάντων παραμένουν ανταγωνιστικές, γίνεται η Αποκάλυψη Τώρα.

Το αγωνιστικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ, για όποιον έχει μάτια, για όποιον θέλει να δει, υπάρχει από την αρχή του πρωταθλήματος. Δεν είναι χθεσινό. Κανένα πρόβλημα, άλλωστε, δεν προκύπτει ουρανοκατέβατο. Και δεν κληρονομείται.

Μάθημα ποδοσφαιρικής ''σοφίας'' προσφέρει η περίπτωση της αγωνιστικής παρακμής του ΠΑΟΚ. Μάθημα που δεν πρόκειται να διδάξει κανέναν πονηρό και στημένο απ' αυτούς που παίζουν την κριτική με τους δικούς τους κανόνες.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ... ΛΟΥΚΙ